Zgodba mojega življenja

Zgodba mojega življenja - Zdravko Kalan | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdravko Kalan
DIMENZIJA
8,78 MB
IME DATOTEKE
Zgodba mojega življenja.pdf
ISBN
3819162452725

OPIS

Spomini Zdravka Kalana so dragoceno pričevanje slovenskega javnega delavca, saj realno in kritično slika svoje odvetniško delo v 30. letih prejšnjega stoletja, takratno stanje duha, razpad Jugoslavije aprila 1941 in razkol med Slovenci, nato grozljiva doživetja v taborišču Dachau, delo proti režimu tik po vojni in prvo obdobje novega življenja v ZDA. Le nekateri deli teh spominov so bili objavljeni, o štirih desetletjih življenja v New Yorku pa zvemo zelo malo. Zato spomine dopolnjujejo zapis, ki ga je za to knjigo napisal njegov sin mag. Tomo Kalan, in fotografije iz družinskega arhiva. Publicistka in raziskovalka Alenka Puhar pa je v esej Podvojeni Dachau strnila svoja spoznanja o tem, zakaj so nemški lagerji postali za preživele in za jugoslovanski režim tako zelo občutljiva tema.

Zdravka Kalana, ki se je rodil v Motniku pri Škofji Loki leta 1906, umrl pa v New Yorku leta 1992. Pred njo so v zbirki izšle te knjige avtorjev iz Argentine, ZDA in Kanade: Alojzij Geržinič - Od Save do Srebrne reke , Pavle Borštnik - Moj čas , Jože Mihevc - Skozi ... Rečeno - storjeno.

Tista prva … Boleča ali sladka? Eva bo z vami delila svojo - o deklici in dečku, ki odrasteta v … Pa o poročnem šopku, o usodah življenja, o ... Zgodba mojega življenja. CASANOVA posebna izdaja.

POVEZANE KNJIGE