V skritem kraju kapitalizma

V skritem kraju kapitalizma - Franček Drenovec | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franček Drenovec
DIMENZIJA
3,83 MB
IME DATOTEKE
V skritem kraju kapitalizma.pdf
ISBN
9336916530790

OPIS

To je knjiga o rečeh, ki jih lahko najdemo še danes, ali spet danes, v Marxovi analizi družb. Živimo v času, v katerem si mora družboslovje povrniti akcijsko sposobnost, ki jo je nekoč že imelo in potem izgubilo. Danes se moramo spet potruditi, da bomo razumeli družbe na način, ki nas bo usposabljal za to, da jih spremenimo. Iz raziskovanja individualnosti se bo treba vrniti v raziskovanje družbenosti. S tem namenom se knjiga podaja v brskanje po marksistični tradiciji. Vrača se h »kritiki politične ekonomije« in si z njo odpira poglede v »materialno bazo« družb, v Marxov »skriti kraj produkcije«. V tem kraju naj bi bilo tisto, kar je v kapitalistični družbi realno in kar je treba zgrabiti. Knjiga razišče, kaj se najde v njem danes, ko lahko črpamo iz zdaj že veliko daljšega časovnega horizonta kapitalizma. In zdaj že z nekaj izkušnjami o vsem, za kar se je kdaj zdelo, da je realno, pa se je izkazalo, da ni. Knjiga na poljuden, dostopen način premišljuje teorijo skozi prakso, pripeta je na neposredno izkušnjo življenja v sodobnem svetu in spodbuja k razmišljanju. Družbena analiza je neskončna in veliko zahtevnejša od analiz fizičnega sveta; ampak hkrati dostopna in na svoj posebni način enostavna.

Andraž Teršek: Zapisi ustavnika v karanteni. Zbirka sicer vsebuje vrsto besedil, ki jih je avtor napisal tudi kot odziv na marsikatero potezo oblasti, skratka, je aktivistična, hkrati pa s svojo zgoščenostjo, tehtnostjo in ... Franček Drenovec: V skritem kraju kapitalizma Franček Drenovec je leta 2013 objavil študijo Kolaps elite : iskanje normalnosti in naprednosti v majhni evropski državi, pet let pozneje O blaginji in napredku : kratki vodnik po neoliberalizmu, letos pa (prav tako pri založbi *cf., v njeni Oranžni zbirki) še študijo V skritem kraju ... V skritem kraju kapitalizma (Franček Drenovec; *cf, 2020) Ekonomist Franček Drenovec, tudi avtor knjige Kolaps elite, se v delu V skritem kraju kapitalizma vrača v brskanje po marksistični tradiciji.

V časih, ko so fizične knjigarne, kolikor jih je sploh še, zaprte, so odločilnega pomena ... Franček Drenovec: V skritem kraju kapitalizma Franček Drenovec je leta 2013 objavil študijo Kolaps elite : iskanje normalnosti in naprednosti v majhni evropski državi, pet let pozneje O blaginji in napredku : kratki vodnik po neoliberalizmu, letos pa (prav tako pri založbi *cf., v njeni Oranžni zbirki) še študijo V skritem kraju ... V skritem kraju kapitalizma: brskanje po marksizmu - "knjiga o rečeh, ki jih lahko najdemo še danes, ali spet danes, v Marxovi analizi družb" Makroekonomist Franček Drenovec se v knjigi V skritem kraju kapitalizma, ki je izšla pri Založbi /*cf, podaja v brskanje po marksistični tradiciji. IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI. Za izposojo elektronskih knjig potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ju dobite v svoji knjižnici.

POVEZANE KNJIGE