Svastika na pokopališkem zidu

Svastika na pokopališkem zidu - Mateja Ratej | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Ratej
DIMENZIJA
11,36 MB
IME DATOTEKE
Svastika na pokopališkem zidu.pdf
ISBN
4143365451803

OPIS

Hitlerizem slovenskega prebivalstva na Štajerskem se je kazal v simpatiziranju z nacističnim redom v javnosti, pomenil je privid boljšega življenja v nemški državi pod Hitlerjem. Ko so se pričeli mariborski Nemci v tridesetih letih 20. stoletja obračati k nacizmu, so jim zaradi lojalnosti, ekonomske odvisnosti in v upanju po večji blaginji sledili mnogi njihovi slovenski delavci in uslužbenci. Primere suma širjenja hitlerjevske propagande v omenjenem obdobju je mogoče spremljati v kazenskih spisih okrožnega sodišča v Mariboru, saj je bil hitlerizem v Kraljevini Jugoslaviji prepovedana politična dejavnost in ga je obravnavalo posebno Državno sodišče za zaščito države v Beogradu. V teh kazenskih spisih, katerih del razkriva Mateja Ratej v svoji knjigi, lahko zelo natančno razberemo, kako so popreproščene krilatice o boljšem življenju pod Hitlerjem s sposobnostjo pronicanja v mnogotere komunikacijske položaje ustvarjale specifično družbeno klimo postopnega naraščanja napetosti v desetletju pred nastopom velikanskega družbenega kolapsa. Predgovor h knjigi je napisal Tone Partljič.

stoletja obračati k nacizmu, so jim zaradi lojalnosti, ekonomske odvisnosti in v upanju p… Založba Goga je izdala nov roman Mirane Likar z naslovom Pripovedovalec, Beletrina pa knjigo zgodovinarke Mateje Ratej z naslovom Svastika na pokopališkem zidu. Pri založbi Sanje je izšla knjiga novinarja Behrouza Boochanija Nobenega prijatelja razen gora, pri Mladinski knjigi enciklopedija o znanosti iz zbirke Jasno in jedrnato. Delo Mateje Ratej Svastika na pokopališkem zidu se ukvarja s hitlerizmom.

stoletja ⁠ ⁠ ⁠Kliknite na 👉 https://beletrina.si/knjige. Ob naročilu vpišite kodo ️ BELETRINANADOM ⬅️ in izkoristite naše darilo, brezplačno dostavo po Sloveniji. A kot v svojem delu Svastika na pokopališkem zidu: poročilo o hitlerizmu v širši okolici Maribora v tridesetih letih 20.

POVEZANE KNJIGE