Pot med palačama

Pot med palačama - Naguib Mahfouz | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Naguib Mahfouz
DIMENZIJA
9,15 MB
IME DATOTEKE
Pot med palačama.pdf
ISBN
9699617431022

OPIS

Naguib Mahfouz (1911–2006), prvi arabsko pišoči pisatelj z Nobelovo nagrado (1988), je odraščal v starodavni kairski četrti Gamalija, kar je močno zaznamovalo predvsem njegovo realistično/naturalistično ustvarjalno fazo, v katero sodijo tudi romani Kairske trilogije (Pot med palačama, 1956, Palača poželenja, 1957 in Cukrarska ulica, 1957), ki so mu prinesli sloves izjemnega portretista tradicionalnega mestnega življenja. Po njegovih številnih delih so bili posneti uspešni filmi, liki iz njegovih romanov pa so v Egiptu že dolgo ponarodeli.Pri nas je Kairska trilogija izšla v letih 2005, 2006 in 2007. Barbara Skubic je 2006 za prevod prvega dela trilogije, Pot med palačama, prejela nagrado DSKP za mlado prevajalko (danes nagrada Radojke Vrančič). Nova izdaja tega romana prinaša pregledan in osvežen prevod ter dopolnjen spremni pojmovnik.

je danes predstavila tudi drugo novost ... Nagib Mahfouz, egiptovski romanopisec in nobelovec, 11. december 1911, Kairo, Egipt, † 30.

Če berete tudi v angleščini, je seznam knjig, ki opisujejo razmere v sodobnem Egiptu, nekoliko ... Nagrada Radojke Vrančič za mladega prevajalca je priznanje, ki se podeljuje za posebno dobre prevode umetnostnih in znanstvenih besedil, in sicer iz tujih jezikov v slovenščino.Nagrado podeljuje Društvo slovenskih književnih prevajalcev (DSKP), ki je odgovorno tudi za podeljevanje nekaterih drugih prevajalskih nagrad, kot so Sovretova nagrada, Lavrinova diploma in Jermanova nagrada. Pot med palačama Mahfuz, Najib, 1911-2006 roman | slovenski | 2005 | e-dostop: SFX. Nalaganje filtrov.

POVEZANE KNJIGE