Anoreksija, neizrekljiva praznina

Anoreksija, neizrekljiva praznina - Ignac Schmidt | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ignac Schmidt
DIMENZIJA
6,51 MB
IME DATOTEKE
Anoreksija, neizrekljiva praznina.pdf
ISBN
7058450971684

OPIS

Anoreksija je najbolj smrtonosna duševna bolezen, zapiše avtor v prvem poglavju. Vprašanja so se mu vselej zdela pomembnejša kot odgovori, ki so ne glede na to, ali so bili točni ali napačni, vedno znova odpirali nova vprašanja. Ob delu z anoreksičnimi mladostnicami in mladostniki so bila samo vprašanja, odgovorov pa malo. Zakaj je bolezen tako smrtonosna? Zakaj zbolijo skoraj samo dekleta? Zakaj so skoraj vsa dekleta z anoreksijo tako storilnostna, brezhibna, popolna, brez napake, disciplinirana? Zakaj stremijo k popolnosti za vsako ceno? Zakaj vidijo svoje telo drugačno, kot je v resnici? Zakaj jih je strah? Zakaj se skrivajo? Zakaj imajo tako slabo samopodobo? Zakaj anoreksijo spremljajo znaki skoraj vseh drugih duševnih motenj? Zakaj so mladostnice z anoreksijo najboljše, najbolj pridne in uspešne, pa tako nesrečne? Zakaj niso nikoli dovolj vitke, lepe, dovolj dobre, vredne? Zakaj so ob nejasnih travmah močno travmatizirane? Zakaj je uspeh zdravljenja relativno slab? Zakaj je anoreksija tako zapletena motnja? Zakaj so si drevesa, ki jih narišejo različna dekleta z anoreksijo, med seboj tako podobna? Zakaj, zakaj, zakaj? Knjiga številnih zakajev, namesto enovitega odgovora pa sporočilo vsem, ki jo bodo vzeli v roke – ne glede na spol –, naj isto naredijo s svojo usodo: vzamejo naj jo v svoje roke.

Zaradi takega doživljanja si oseba s to motnjo - kljub izredno nizki telesni teži - prostovoljno skrajno omejuje vnos hrane oziroma strada. Anoreksija ali neješčnost pomeni odpor do hrane, ki ga spremlja občutek gnusa in je simptom številnih bolezni. Pogosto se pogovorno uporablja beseda anoreksija za nervozno anoreksijo (živčno hujšanje), ki kot tudi bulimija spada med motnje hranjenja.Za osebo, ki boleha za anoreksijo nevrozo je značilno, da pretirano nadzira svoje hranjenje. Anoreksija: alarm se je sprožil, ko je pri 172 centimetrih tehtala le še 45 kilogramov Zdrava samopodoba, ki jo začnemo graditi kot otroci, je temelj psihofizičnega zdravja za vse življenje.

Anoreksija je najbolj smrtonosna duševna bolezen, zapiše avtor v prvem poglavju ... Anoreksija, neizrekljiva praznina: O telesu, spolu, strahu, krivdi in odraščanju, o razdvojenosti, izogibanju in razpadanju, o biti vse, potem pa nič - Kindle edition by Schmidt, Ignac. Download it once and read it on your Kindle device, PC, phones or tablets.

POVEZANE KNJIGE