Zrelost

Zrelost - Osho | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
7,73 MB
IME DATOTEKE
Zrelost.pdf
ISBN
2728630560110

OPIS

Eden od največjih duhovnih voditeljev dvajsetega stoletja nas v tej knjigi spodbuja, naj sprejmemo značilnosti življenja v zrelih letih. V kulturi, obsedeni z mladostjo, in odločeni, da se je treba za vsako ceno izogniti starosti, si ta knjiga drzne postaviti vprašanje, ki je bilo tako rekoč pozabljeno v dobi viagre in lepotnih operacij. Kakšne koristi utegne prinesti sprejemanje naravnosti procesa staranja, namesto da se skušamo oklepati mladosti in njenih užitkov vse do groba? Osho nas opomni na razliko med odraščanjem in staranjem. Tako v naših odnosih z drugimi kot pri uresničevanju naših lastnih usod nas opominja na užitke, ki jih lahko prinese samo prava zrelost. Očrta deset poglavitnih ciklov rasti v človeškem življenju, od sveta nase osredotočenega predšolskega otroka do razcveta modrosti in sočutja v starosti. Osheva navihana humornost je rdeča nit te knjige, tako kot poglobljeno sočutje in razumevanje, da se pustimo nadvse hitro zamotiti in zanemarimo globlji pomen in poslanstvo življenj – torej razcvet naše lastne enkratnosti in zrelosti, prežet s sposobnostjo praznovanja in doživljanja veselja.

Spolno zrelost dosežejo približno pri starosti osemnajstih mesecev. Višavsko škotsko govedo ima daljšo življenjsko dobo kot večina drugih pasem govedi, 20 let in več.

19-20. Več v knjigi Zrelost. Meditacija pomeni, da vstopite v svojo nesmrtnost, večnost, božanskost.

POVEZANE KNJIGE