Vsem naj bom neznan

Vsem naj bom neznan - Srečko Kosovel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Srečko Kosovel
DIMENZIJA
10,49 MB
IME DATOTEKE
Vsem naj bom neznan.pdf
ISBN
6079547438448

OPIS

Srečko Kosovel (1904–1926) je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli – ob tem pa se bodo zavedeli, da so sami utrinki velike kozmične volje. Njegov literarni opus, nastal v nekaj letih neverjetno intenzivnega pisanja, je bil objavljan postopoma – v različnih časih je šele nova senzibilnost v njem odkrila nove tekste. Ta knjiga prinaša izbor iz dveh obsežnih knjig, v katerih so bili leta 2019 sistematično zbrani Kosovelovi zapisi iz zapuščine, ki so ostali neobjavljeni. Izbor je razdeljen na poezijo, prozo, dramatiko, fragmente, ki predstavljajo Kosovela kot misleca, ter dva osnutka pisem. Dodana pa sta še dva prvič objavljena zapisa, hranjena v družinski hiši Kosovelovih v Tomaju.

maja 2019, ob 19.30 uri v Finžgarjevi galeriji na Kolezijski 1. Vsem naj bom neznan Srečko Kosovel 24,90 € Dodaj v košarico Moj mačkon Jugoslavija Pajtim Statovci 24,90 € Dodaj v košarico Žeja Amélie Nothomb 17,90 € Dodaj v košarico Vsem naj bom neznan 1 Foto Goga Vsem naj bom neznan 2 Foto Goga Miklavž Komelj je bil prejšnji teden, ob predstavitvi obeh knjig v čitalnici rokopisnega oddelka Nuka, tako rekoč prostodušen, ko je opisoval šokiranost, da je po vseh doslejšnjih projektih, ki so se tako ali drugače ukvarjali s Srečkom Kosovelom, ostalo toliko neobjavljenega. Vsem naj bom neznan (Založba Goga) Srečko Kosovel (Izbor, urejanje in spremna beseda: dr. Miklavž Komelj) Čeprav je od Kosovelove smrti minilo že skoraj 100 let, ni pretirano reči, da nam njegovo delo ob vsaki novi knjižni izdaji ostaja v veliki meri neznano. Lado Jakša: »Vsem naj bom neznan« 20.11.2019 18:00:00.

Vključeni so tudi zapisi o literarni teoriji, gradivo za diplomsko nalogo o ... Delo Vsem naj bom neznan, plod raziskovanja in urejanja Miklavža Komelja, nadaljuje dosedanje raziskovanje Kosovela, a se od predhodnih izdaj tudi razlikuje.Na skorajda dva tisoč straneh prinaša vso doslej še neobjavljeno in znano avtorjevo zapuščino, pri čemer sicer gre za že pregledana besedila, a doslej ne natisnjena in zbrana v samostojnem delu. Vsem naj bom neznan, 1. knjiga Srečko Kosovel.

POVEZANE KNJIGE