V besedah

V besedah - Dane Zajc | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Dane Zajc
V besedah.pdf

Knjiga je osebni poklon izjemnemu pesniku in izjemnemu človeku Danetu Zajcu. Ponuja poglobljen pregled njegovega opusa in ga skozi najznačilnejšo in najpomembnejšo Zajčevo tematiko obenem predstavlja skozi nov, celovit pogled, v besedah. Izbrane odlomke postavlja v medsebojne dialoge, jih skuša iztrgati ustaljenim načinom interpretiranja in jih osvetljuje na novo, tudi preko relevantnih dokumentov iz časa pesnikovega življenja, pričevanj njegovih sodobnikov in nekaterih še neobjavljenih del, ki so ostala v rokopisu. Izhaja ob 90-letnici rojstva in 15-letnici smrti slovenskega klasika. o avtorju Dane Zajc (1929 – 2005) se je rodil v Zgornji Javoršici. Bil je pesnik, dramatik, esejist in knjižničar, klasik slovenske in evropske književnosti. Njegov pesniški in dramski opus obsega osem izvirnih knjig pesmi ter sedem dram za odrasle. Za svoje ustvarjanje je prejel več nagrad, med njimi nagrado Prešernovega sklada, Prešernovo in dve Grumovi nagradi ter Fullbrightovo štipendijo za priznanega umentnika.

Manj. Senčenje besed ali odstavkov prikaže barvo ozadja, ki se posodablja, ko preklopite na drugo temo dokumenta. Srbski film, ki je po besedah kritika "grozo spremenil v propagando" »Ali ne bi morali že zdavnaj razpravljati o tem, zakaj obstaja toliko filmov o holokavstu? Eni pripadajo kategoriji 'da se ne pozabi', drugi pa obstajajo samo zato, ker so njihovi avtorji ugotovili, da se holokavst dobro prodaja.« V srednjih šolah so po besedah predsednice Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije Frančiške Al-Mansour zadovoljni, da se v ponedeljek k pouku v šolah vračajo dijaki prvih treh letnikov.

Word za Microsoft 365 Word 2019 Word 2016 Word 2013 Word 2010 Word 2007 Več ... Manj.