Skrivnost srčnega mentorstva

Skrivnost srčnega mentorstva - Klaudija Javornik, Tatjana Kolenc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Klaudija Javornik, Tatjana Kolenc
DIMENZIJA
6,74 MB
IME DATOTEKE
Skrivnost srčnega mentorstva.pdf
ISBN
6216091231559

OPIS

»Vse na tem svetu se predaja. Vsak košček znanja je nekaj, kar je nekdo z nekom delil. Če to razumete tako kot jaz, potem bo mentorstvo postalo vaša prava zapuščina. Je najdragocenejša stvar, ki jo lahko podelite drugim«. Tako o mentorstvu razmišlja John Wooden, najuspešnejši trener ameriške univerzitetne košarkarske lige. Vsi cvetovi prihodnosti so v semenu sedanjosti! Izmenjava znanj, izkušenj, življenjskih načel, miselnih modelov… vse kar mentorstvo v resnici je, izjemno bogati tako na osebni kot profesionalni ravni. Da pa mentorstvo resnično zaživi v vsem svojem sijaju je potreben dobro premišljen pristop, pravi ljudje in srčen odnos. Priročnik Skrivnosti srčnega mentorstva tako ne bi mogel priti ob bolj pravem času. Avtorici Tatjana Kolenc in Klaudija Javornik nas skozi sedem zaokroženih poglavij pregledno vodita po poti mentorstva, ki je danes pridobilo številne nove oblike in nove razsežnosti. Mentorstvo tako prinaša številne koristi tako mentorirancu kot tudi mentorju, organizaciji ter celotni družbi. Za doseganje številnih koristi, ki jih mentorstvo lahko prinese, pa je potrebno poznati zakonitosti in usmeritve, kako krmiliti s človeško raznolikostjo, kar je tudi glavni gradbeni temelj vsakega mentorskega odnosa. Sodobna paradigma mentoriranja je namreč vzajemnost v odnosu odkrivanja, usmerjena k učenju. Z Vodnikom za mentorje in mentorirance bo marsikateri mentor in marsikateri mentoriranec dobil boljši vpogled v skrivnosti mentorstva in s tem več priložnosti, kako iz mentorskega procesa pridobiti kar največ. Priročnik tako predstavlja temeljno branje za številna okolja so-ustvarjanja družbe prihodnosti, kot so šole, fakultete, podjetja, korporacije, prostovoljna in profesionalna združenja, in vse nas vabi k mentorski aktivaciji.«ˇ Povzeto po predgovoru dr. Danijela Brečko, direktorica Inštituta Sofos in predsednica Združenja EMCC Slovenija (Združenje za mentorstvo in coaching Slovenije)

1 Filozofija. BAILEY, Alice, 1880-1949 Slepilo : svetovni problem Duhovno društvo Share Slovenija, 2021.

Ko se soočamo z novimi izzivi, je mentorstvo nadvse dobrodošlo, saj je eden najučinkovitejših načinov razvoja ljudi. Vstopite v čim več mentorskih odnosov.

POVEZANE KNJIGE