Si upaš biti gospod?

Si upaš biti gospod? - Sam Guzman | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sam Guzman
DIMENZIJA
10,10 MB
IME DATOTEKE
Si upaš biti gospod?.pdf
ISBN
3827929510333

OPIS

Avtor bralcem vseh starosti ponuja praktične smernice, kako odrasti v moškega, ki ga odlikujejo krepostno življenje, pristnost, nežnost, skrbnost in prežetost z vero. Katoliška vera namreč »spreobrača grešnike v svetnike in podpira številne moške, takšne, kot si ti, ki se borijo na tem romanju, ki mu pravimo življenje.« Slovenski naslov knjige se morda zdi mnogo splošnejši od izvirnega The Catholic Gentleman, a z njim želimo poudariti najodličnejši pomen besede »gospod«: moški, ki zaradi odličnega vedenja in urejenega videza vzbuja spoštovanje. »Moški še vedno hrepenijo po uglajenosti, civiliziranosti in pravilih obnašanja, po katerih naj živijo. In zato je vzdevek »katoliški gospod« posebno izstopajoč, ker predstavlja moškega, ki ve, kakšna je njegova dolžnost in jo izpolnjuje s kančkom sloga in elegance. Torej, kdo je katoliški gospod?«

Da smeš, vsaj v najbolj dragocenih odnosih, biti resnično tak, kot si. Kako biti sodoben gospod. Če mislite, da je viteštvo mrtvo, se zelo motite.

Kaj pomeni biti moški ali ženska, je danes vprašanje, ki si ga zastavljamo pogosto, kot še nikoli do sedaj. Če tradicionalne vloge obeh spolov izginjajo že desetletja, pa zdaj svet zavrača tudi moškost in ženskost kot tako. Si upaš biti gospod? Živeti pristno katoliško možatost.

POVEZANE KNJIGE