Oljka

Oljka - Viljanka  Vesel, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Viljanka Vesel, ... [et al.]
DIMENZIJA
8,23 MB
IME DATOTEKE
Oljka.pdf
ISBN
4449129783185

OPIS

V obsežni knjigi o gojenju oljk so opisane vse lastnosti in posebnosti oljke ter postopki pri zagotavljanju optimalnih rastnih razmer za to trdoživo drevo, ki je hkrati občutljivo na okoljske dejavnike. Ko izbiramo lego za oljčnik, je, poleg poznavanja bioloških značilnosti oljke, treba proučiti tudi ekološke dejavnike, kot so: svetloba, padavine, veter, lastnosti tal in dostopnost hranil. Vsi ti dejavniki se med seboj namreč prepletajo in vplivajo na rast ter rodnost oljke.

In praznih mest je bilo kar nekaj. Oljka; Smokva; Kaki; Aktinidija; Aktinidija - Arguta; Granatno jabolko; Zanimive rastline. Guava; Japonska nešplja; Jagodičnica; Asimina; Murva; Feijoa; Pekan; Žižula; Ploščata breskev; Ploščata nektarina; Skorš; Susincocco Oljka Pendolino je italijanska sorta, razširjena predvsem v osrednji Italiji.

Korenine so razporejene bolj površinsko, glavnina korenin je od 30 do 60 cm globoko. Listi se na oljki obdržijo ... Oljka.

POVEZANE KNJIGE