O stvari mišljenja

O stvari mišljenja - Martin Heidegger | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Heidegger
DIMENZIJA
10,31 MB
IME DATOTEKE
O stvari mišljenja.pdf
ISBN
7164692124066

OPIS

O stvari mišljenja je eden ključnih spisov Martina Heideggra iz obdobja po njegovem obratu znotraj mišljenja biti, namreč obrata od mišljenja biti kot bivajočosti bivajočega k mišljenju biti kot dogodja. Gre za obrat, ki ga je Heidegger napovedal že v svojem glavnem delu Bit in Čas. O stvari mišljenja, skupaj s poglavjem Čas in bit, velja za enega ključnih filozofskih del 20. stoletja. Oba sta vplivala in še vplivata ne samo na razvoj filozofije, ampak tudi na razvoj drugih humanističnih ved, na umetniško ustvarjanje ter celo na raziskovanja s področja fizike. Knjigo je prevedel akad. prof. dr. Tine Hribar.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* O stvari mišljenja je eden ključnih spisov Martina Heideggra iz obdobja po njegovem obratu znotraj mišljenja biti, namreč obrata od mišljenja biti kot bivajočosti bivajočega k mišljenju biti kot dogodja. Gre za obrat, ki ga je Heidegger napovedal že v svojem glavnem delu Bit in Čas. O stvari mišljenja, skupaj s poglavjem Čas in bit, velja za enega ključnih filozofskih del 20.

To so pre-davanji »Čas in bit« (1962) ter »Konec filozofije in naloga mišljenja« (1964), »Pro-anthropos 3-4 (259-260) 2020, str. 151-154 martin uranič Martin Heidegger: O stvari mišljenja Prevod Tine Hribar Založba Slovenska matica Leto izida 2019 Strani 142 Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si.

POVEZANE KNJIGE