Na pravi strani zgodovine

Na pravi strani zgodovine - Ben  Shapiro | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ben Shapiro
DIMENZIJA
8,46 MB
IME DATOTEKE
Na pravi strani zgodovine.pdf
ISBN
5191454865168

OPIS

Ben Shapiro je avtor newyorške uspešnice z naslovom Na pravi strani zgodovine. Leta 2016 je na kalifornijski univerzi Berkeley javno spregovoril o številnih perečih temah, ki pestijo sodobno družbo in intelektualne kroge. Shapira je ob njegovem govoru spremljalo in varovalo prek sto policistov, kar je tako rekoč in situ potrdilo njegovo tezo o tem, da je v današnji družbi svoboda govora okrnjena. Shapiro v pričujoči knjigi razgalja, zakaj se je zahodna civilizacija znašla v krizi glede lastne biti in idej. Shapiro pravi, da smo vse prezlahka dopustili, da se v imenu politične korektnosti omejijo naše individualne pravice, da otroke učimo, da so njihova čustva pomembnejša od dialoga, podprtega z argumenti, da je smisel življenja poljuben in popolnoma podrejen subjektivnemu. Kot civilizacija smo padli v dobo moralnega subjektivizma in individualnega hedonizma, kjer smo tudi popolnoma izgubili občutek za skupnost in skupno dobro. Shapiro trdi, da smo kot družba pozabili, da se je skoraj vse, kar se je v zgodovini kdaj koli zgodilo, zgodilo zato, ker so ljudje verjeli v judovsko-krščanske vrednote ter v moč razuma, ki prihaja od starih Grkov. Namen knjige je s preletom 3500 let zgodovine, številnih filozofov in mislecev vse do današnje politične situacije pokazati, od kod izhajajo človekove svoboščine in kako so se oblikovale. Shapiro zagovarja, da smo ljudje ustvarjeni po Božji podobi in kot taki sposobni raziskovati in soustvarjati svet. Ravno te vrednote so lahko na Zahodu iz sanj rodile napredek, človekove pravice, mir, blagostanje in umetnost.

Jože Plut. Da, so trenutki, ko je tudi poraz zmaga: in zmaga bo v ponedeljek biti na pravi strani parlamenta, ker bo vsak poslanec, ki bo glasoval za nezaupnico, namreč avtomatično tudi na pravi strani zgodovine. Da, v ponedeljek se bodo preštevali tisti, ki so za demokracijo na eni strani, in tisti, ki podpirajo orbanizacijo Slovenije. Dejal je, da je kaclerka "v tem primeru na pravi strani zgodovine".

To se je poka... "Čas bo pokazal, da je Merklova na pravi strani zgodovine," je bila ena izmed velikih pohval, ki jo je Obama izrekel na račun Merklove, pa tudi, da se na Merklovo obrne vedno, ko potrebuje inteligentno analizo in odprto besedo. Pohvalil jo je tudi za odnos do vprašanja množičnega prihoda beguncev v Evropo. Odlomek iz newyorške uspešnice Bena Shapira je prebral msgr.

POVEZANE KNJIGE