Kritičarka na drevesu

Kritičarka na drevesu - Tina Vrščaj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tina Vrščaj
DIMENZIJA
3,82 MB
IME DATOTEKE
Kritičarka na drevesu.pdf
ISBN
5966812667677

OPIS

Kritičarka na drevesu je knjiga izbranih kritik slovenskih romanov iz obdobja 2010–2017. Pod drobnogled jemlje nekaj deset romanov različnih avtorjev, generacij in estetskih usmeritev od Alojza Rebule, Florjana Lipuša, Draga Jančarja, Emila Filipčiča, Milana Kleča, Franja Frančiča, Andreja Moroviča, Maje Haderlap, Brine Svit, Štefana Kardoša pa do Mojce Kumerdej, Andreja E. Skubica, Tadeja Goloba, Katarine Marinčič, Aleša Čara, Dušana Šarotarja, Sebastijana Preglja, Jasmina B. Freliha, Davorina Lenka, Veronike Simoniti in drugih. Kritike Tine Vrščaj so napisane v živahnem slogu in z jasno izraženimi vrednostnimi sodbami. Občasno so dvignile kar nekaj prahu, saj brez zavor nasprotujejo tako imenovanemu splošnemu mnenju ali celo polemizirajo z žargonom aktualne literaturpolitične korektnosti. Poleg tega so na slovensko kritiško sceno prinesle odločno besedo, ki, pa naj se z njo strinjamo ali ne, ob presoji aktualne vrednosti obravnavanega dela išče tudi njegovo presežno estetsko in etično moč. Tina Vrščaj (1987) je literarna kritičarka, pisateljica in prevajalka. Diplomirala je iz angleškega jezika in primerjalne književnosti. Objavila je romana Zataknjena v pomladi (2010) in Odradek (2012), zbirko zgodb Plašč (2016) in pravljico Plah, plašen, najplašnejši Tapatapata (2017). Prevedla je knjige Jezusovo otroštvo J. M. Coetzeeja (2012), Ekonomija želje Daniela Bella jr. (2016) in Novi in izbrani eseji Denise Levertov (2019). Njena zbirka Plašč je bila nominirana za nagrado Mira, esej Srečno pospravljeni pa je prejel nagrado revije Sodobnost za najboljši esej leta 2019.

NA ZALOGI 50 kos. 19,00 € ... Kritičarka na drevesu je knjiga izbranih kritik slovenskih romanov iz obdobja 2010-2017.

Pod drobnogled jemlje nekaj deset romanov različnih avtorjev, generacij in estetskih usmeritev od Alojza Rebule, Florjana Lipuša, Draga Jančarja, Emila Filipčiča, Milana Kleča, Franja Frančiča, Andreja Moroviča, Maje Haderlap, Brine Svit, Štefana Kardoša pa do Mojce ... Kritičarka na drevesu je knjiga izbranih kritik slovenskih romanov iz obdobja 2010-2017. NA ZALOGI 50 kos.

POVEZANE KNJIGE