Čez drn in strn

Čez drn in strn - Anka Rudolf | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anka Rudolf
DIMENZIJA
3,54 MB
IME DATOTEKE
Čez drn in strn.pdf
ISBN
9774041485754

OPIS

S knjigo Čez drn in strn je Anka Rudolf v osemnajstih pravljicah, pripovedkah in zgodbahvsebinsko predstavila širše območje Idrijskega, njegovih prebivalcev in njihovega načinaživljenja od najzgodnejših časov do današnjih dni. Vsebinsko zelo raznolike zgodbe so polnedomišljije in opisov raznotere človeške nravi. Knjigo bogatijo ilustracije Idrijčana, akademskegaslikarja Jurija Pfeiferja. Anka Rudolf (1965) o sebi pravi, da je presrečna,da živi v starem rudarskem mestu, kjer ima kajpočeti, med vedoželjnimi ljudmi, od katerih selahko uči. Veruje v sonce, vodo, zrak in poštenje ljudi. »Kot prava pohajačka in ljubiteljicanarave v srcu shranjujem slike o tem, kar vidim in doživim. Prav tja dodajam tudi zgodbe, kijih slišim ali izbrskam iz preteklosti − moje učiteljice. Ta malha se polni, in da se ne razpoči, jotu in tam odprem in delim.«

Bolje rečeno, na teren izven utrjenih cestišč. Po Mali Gori, čez drn in strn. 09.09.2020.

Vsebinsko zelo raznolike zgodbe so polne. Provided to YouTube by Rebeat Digital GmbH Čez drn in strn · Ansambel Franca Miheliča Arhivski posnetki 1970 - 1977 ℗ ZKP RTVSLO Released on: 2020-10-01 Comp... 24,90 €. V svoji raznolikosti se zgodbe iz zbirk Čez drn in strn najprej dotikajo domišljije, ki jo vodi Dobro, nato pa obdobja odkrivanja živosrebrove rude, umetnosti izdelovanja čipk po vsej Evropi, razvoja idrijske kulinarike in življenja rudarske družine ter usodnih potresov in plazov, ki so prizadeli veliko članov vaških skupnosti. Interaktivni zemljevid: Čez drn in strn (K11) Vodnik: Čez drn in strn (K11) GPX datoteka: Čez drn in strn (K11) Trajanje poti: 1h30 - 2h Dolžina poti: 23 km Višinska razlika: 34 m - 386 m S SAZU čez drn in strn.

POVEZANE KNJIGE