Bolezen

Bolezen - Havi Carel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Havi Carel
DIMENZIJA
6,59 MB
IME DATOTEKE
Bolezen.pdf
ISBN
2589835415067

OPIS

Kaj je bolezen? Je to fiziološka disfunkcionalnost, družbena oznaka ali način doživljanja sveta? Kako se človeku, ko zboli, spremenijo fizični, socialni in emocionalni svet? Je mogoče dobro počutje v okviru bolezni?Havi Carel v knjigi, ki nam da misliti, o teh vprašanjih razmišlja skozi prepletanje svoje osebne zgodbe o bolezni z uvidi in premisleki, ki izvirajo iz njenega filozofskega dela. S svežim pristopom k bolezni sproži nekaj neprijetnih vprašanj o tem, kako mi vsi – naj bomo zdravstveni delavci ali ne – gledamo na bolne ljudi, s čimer nas spodbuja, da postanemo uvidevnejši. Pričujoča knjiga razkriva napetost med univerzalnostjo bolezni in njeno skrajno zasebno, pogosto samotno naravo. Vabi nas, da na vprašanje, ki zadeva vsakega od nas, pogledamo na nov način. Havi Carel je profesorica filozofije na Univerzi v Bristolu. Je avtorica del Life and Death in Freud and Heidegger (2006), Phenomenology of Illness (2016) in sourednica knjige Health, Illness and Disease (2012).

Bolezen povzroča virus, ki ga širijo nekatere vrste krvosesnih mušic (Culicoides). Človek ni dovzeten za bolezen modrikastega jezika. Peyronijeva bolezen je motnja vezivnega tkiva penisa, ki je za prizadete moške psihološko uničujoča in vodi v deformacijo penisa.

Začne se z nekajkratletnim iztrebljanjem svetlo rdeče krvi. Če se posameznik ne zdravi, postanejo krvavitve pogostejše, vse več je krvi, kasneje se pojavijo simptomi izpadanja tkiva.

POVEZANE KNJIGE