Arheologija sedanjosti

Arheologija sedanjosti - Uroš Zupan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uroš Zupan
DIMENZIJA
8,64 MB
IME DATOTEKE
Arheologija sedanjosti.pdf
ISBN
7713722840683

OPIS

Uroš Zupan nas v svojih esejih z mirnimi koraki samosvojega in samotnega sprehajalca zapeljuje k premišljevanju o knjigah, predvsem pa – k branju. Skorajda nehote, saj ta sijajni pesnik in esejist pravzaprav z nami “samo” deli svoje misli, sledi svojim bralskim strastem in potem. S prefinjenimi in skopo odmerjenimi potezami pred nas izrisuje Mojstre besede, Šalamuna, Debeljaka, Švabića …, podeli marsikatero anekdoto, medtem pa v ozadju odzvanjajo melodije pesmi, ki so zaznamovale različna desetletja našega obstoja. Zupan znova dokazuje, da zna prikazati mehko svetlobo preteklosti in subtilno prisluškovati življenju, pa najsi bo to življenje tisto realno, pravo, ali pa tisto, ujeto med knjižne platnice. Nujno branje za vse ljubitelje knjig in za vse tiste, ki se z nostalgijo spominjate, da te to nekoč bili.

Skorajda nehote, saj ta sijajni pesnik in ... Arheologija sedanjosti. Uroš Zupan.

2014 »Ji reče, hči moja, in ko izreče ti besedi, v ton svojega glasu ovije vso ljubezen, kar jo premore, ji reče, hči moja, vedno moraš gledati z obema očesoma in poslušati z obema ušesoma. Ji reče, svet je zelo velik in veliko reči lahko zgrešiš, če nisi pozorna. V zbirki Arheologija sedanjosti se bralcu razprostre širok razgled po literarni krajini.

POVEZANE KNJIGE