10 m svobode

10 m svobode - Walter Teršek | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Walter Teršek
DIMENZIJA
8,65 MB
IME DATOTEKE
10 m svobode.pdf
ISBN
3452429419280

OPIS

Jadranje okrog sveta je bila moja skrita želja že iz časov ranega otroštva. Sanjaril sem o mogočnih oceanih, daljnih deželah in svobodi. Jadrnice sem si »risal« v mojih sanjskih potovanjih, pa tudi na mojih otroških risbicah. Mnogo let kasneje sem s privarčevanim denarjem kupil staro jadrnico in jo pričel pripravljati za potovanje do daljnih obzorij. Kako zelo sem imel rad mojo Lady Ivano! Zapustil sem dom, svoje dekle in svoje prijatelje. Sledil sem klicu svobode, na črti med modrino neba in modrino morja sem z vetrom v jadrih plulproti obzorjem nekje daleč, daleč v neskončnosti. Čarobne noči pod zvezdnatin nebom sem doživljal kot prvo ljubezen. Sam na morju, jutranje in večerne zarje, pesem vetra, delfi ni ob moji barki, oblaki tam daleč, visoko ... moje sanje so postale resničnost. Moja jadrnica, prav taka kot sem jo naslikal kot otrok, je plula novim doživetjem nasproti. Dokler mi je v viharni noči sredi Atlantika ni vzel Neptun. To ni bil le brodolom, to je bil moj življenjski brodolom. Solze, ki so stekle v tisti noči, ko sem se poslavljal od moje velike ljubezni, so tekle še ves mesec po brodolomu. Bil sem kot barka brez krmila, bil sem kot moja Ivana, na dnu! Spraševal sem se o smislu življenja, tonil sem v obup in žalost, pravtako kot je na dno Atlantika potonila moja barka. Potem pa sem pričel pisati knjigo. Medtem sem ugotovil, da je življenjski brodolom lahko konec ali začetek, odvisno od tega, kako ta poraz sprejmemo. Ko smo izpostavljeni neobvladljivim silam narave in ekstremnim naporom za preživetje, se naša zavest spremeni, razširi navzven, na okolje, ki nas ogroža, kar nam omogoča, da v takem stanju najdemo moč, se prilagodimo in povežemo s silami narave, da sploh lahko preživimo. Izkušnja brodoloma me je navdala z neznosno bolečino izgube, ki sem jo sprva razumel kot poraz. Ob pisanju knjige pa so moje »sanje« z dna Atlantika naenkrat dobile popolnoma drug pomen. Spoznal sem, da je bila to daritev Neptunu in da mi bo zato dal še eno možnost. Knjiga mi je pri tem pomagala postaviti si življenjske vrednote, ki bodo krmarile mojo barko na poti k uresničitvi ciljev.

KMETIJSKO GOZDARSKA ZADRUGA M SORA Z.O.O. Gozdarstvo.

Korzika iz naftalina Feb 28, 2021 Walter Teršek (28) je eden izmed tistih jadralcev, ki ni bil rojen ob morju, ampak na Gorenjskem - tam pod hribi. Na morju se je vedno spraševal, kaj leži za tistim polotokom, za tistim otokom in kaj je pravzaprav... Vaš dan se vrti le okrog menjavanja plenic, podiranja kupčkov, ''vozičkanja'', pripravljanja hrane, pospravljanja igrač …? Da ne pregorite, si vsak dan vzemite 10 minut svobode.

POVEZANE KNJIGE