Zakaj nisem feministka

Zakaj nisem feministka - Jessa Crispin | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jessa Crispin
DIMENZIJA
3,63 MB
IME DATOTEKE
Zakaj nisem feministka.pdf
ISBN
4743605244389

OPIS

Ste feministka? Menite, da so ženske ljudje in si zaslužijo enake pravice kot moški? Če je tako, potem ste feministka ...Pa ste res? Je to tako preprosto? Jessa Crispin, kulturna kritičarka brez dlake na jeziku, meni, da je gibanje za osvoboditev žensk nekje na poti do svojega cilja žrtvovalo svoje bistvo za družbeno sprejetost; kar je od njega ostalo, je banalna, vljudna, neučinkovita drža, ki le za silo postavlja pod vprašaj dosedanje stanje. V svojem navdušujočem, pronicljivem manifestu avtorica celo zahteva nič manj kot popolno zrušenje zatiralskega sistema – in tistega, kar imajo ljudje za »feminizem«. O AVTORICI Jessa Crispin je urednica in ustanoviteljica spletne revije Bookslut ter spletnega literarnega dnevnika Spolia. Je avtorica del The Dead Ladies Project in The Creative Tarot ter prispevkov za številne vodilne publikacije, med drugim za New York Times, Guardian in Washington Post.

Opis. Epidemija koronavirusa je postala največja zdravstvena kriza našega časa.

Ni ne prva ne zadnja, in morda niti ne najstrašnejša. Verjetno ne bo povzročila več žrtev kot številne druge, vendar si je že v prvih treh mesecih zagotovila rekord: še noben ... V resno zmedenem novem intervjuju z Marie Claire Sarah Jessica Parker razloži, zakaj se ne zdi feministka: "Nisem feministka.

POVEZANE KNJIGE