Zadnji gozd

Zadnji gozd - Franjo H. Naji | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franjo H. Naji
DIMENZIJA
6,51 MB
IME DATOTEKE
Zadnji gozd.pdf
ISBN
9432222124016

OPIS

Moški z nejasnimi pooblastili varuje južno mejo pred begunci. Pri poslu ni sentimentalen, ko pa se spajdaši z vardo, ki skrbi za gensko in kulturno čistost, se zdi, da bi morda lahko prestopil na pravo stran. Toda ali lahko zgolj simpatiziranje z begunci reši njihova življenja? Ali ni, dokler ostajamo pasivni podporniki uničevalskega sistema, vsa naša skrb (samo)prevara? Zadnji gozd je prvi roman Franja H. Najija. Tako kot že v kratkoprozni zbirki Križišče, s katero se je uvrstil med finaliste nagrade za literarni prvenec, pokaže avtor v tej distopiji popoln literarni čut za zavržene.

Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišete skupaj brez presledkov: 1. akronim vaše knjižnice in Zadnji gozd [Elektronski vir] Naji, Franjo.

H. Naji: Zadnji gozd Recenzije so napisali Marija Švajncer, Tonja Jelen in Gabriela Babnik. Zadnji gozd je distopija o "odprti sezoni lova na migrante", zato so bili begunci tudi v fokusu intervjuja.

POVEZANE KNJIGE