Zadnji gozd

Zadnji gozd - Franjo H. Naji | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franjo H. Naji
DIMENZIJA
12,50 MB
IME DATOTEKE
Zadnji gozd.pdf
ISBN
9964333250503

OPIS

Moški z nejasnimi pooblastili varuje južno mejo pred begunci. Pri poslu ni sentimentalen, ko pa se spajdaši z vardo, ki skrbi za gensko in kulturno čistost, se zdi, da bi morda lahko prestopil na pravo stran. Toda ali lahko zgolj simpatiziranje z begunci reši njihova življenja? Ali ni, dokler ostajamo pasivni podporniki uničevalskega sistema, vsa naša skrb (samo)prevara? Zadnji gozd je prvi roman Franja H. Najija. Tako kot že v kratkoprozni zbirki Križišče, s katero se je uvrstil med finaliste nagrade za literarni prvenec, pokaže avtor v tej distopiji popoln literarni čut za zavržene.

Naji, avtor knjige kratkih zgodb Križišče, je na splošnem nivoju hibrid stripovsko filmske pripovedi o migracijah, nacionalizmu, populizmu in kolektivnih patologijah, na konkretnem pa zgodba o propadajočem moškem, ki zavetje pred ničem najde v spopadu s še bolj ranjenimi (begunci). Roman Zadnji gozd je tudi provokativen, saj, kot je zapisal Boštjan Videmšek, vleče zadeve iz "dodobra bolehnega družbeno-nacionalnega drobovja". Najijev junak, iskalec, morda celo Vergil, ki prebežnike in nas vodi skozi gozd, resda opisuje ljudi z družbenega dna, vendar ves čas razmišlja o instituciji države (in družine). F.

Verjetno je tudi testiranj bilo precej manj,... Investicijska skupina znotraj švedskega pohištvenega giganta Ikea je kupila 43 kvadratnih kilometrov velik gozd, da bi ga zaščitila pred uničenjem. Skupina Ingka Group je sporočila, da je 14.

POVEZANE KNJIGE