»Usoda je koroškim Slovencem zopet dana njim samim v roke«

»Usoda je koroškim Slovencem zopet dana njim samim v roke« Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,94 MB
IME DATOTEKE
»Usoda je koroškim Slovencem zopet dana njim samim v roke«.pdf
ISBN
6869022795950

OPIS

Slovenska narodna skupnost na Koroškem se je morala spoprijemati s številnimi izzivi v preteklih 70-ih letih. Včasih je šlo le za njeno golo preživetje. Narodna skupnost je doživela tudi številne uspehe. Posebej so povezani z visoko izobrazbo njenih pripadnic in pripadnikov ter z ekonomskim položajem. 70-letnica Narodnega sveta koroških Slovencev je dobra priložnost, da osvetlimo te dogodke in hkrati pogledamo, kje so izzivi narodne skupnosti v digitalizirani družbi in kakšno mesto zavzemata slovenska beseda in slovenska kultura v deželi.

Besedilo: Jože Košnjek Kategorija: Slovenija / nedelja, 5. april 2020 / 08:43 ... V Zboru narodnih predstavnikov, kot se imenjuje voljeni organ NSKS, je visok odstotek žensk in kar 30 odstotkov mlajših od 35 let.

obletnici ustanovitve je NSKS izdal zbornik z naslovom Usoda je koroškim Slovencem zopet dana njim samim v roke. 71. obletnica Narodnega sveta koroških Slovencev.

POVEZANE KNJIGE