Sonce zdravi

Sonce zdravi - Richard Hobday | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard Hobday
DIMENZIJA
12,78 MB
IME DATOTEKE
Sonce zdravi.pdf
ISBN
7944065536998

OPIS

Namen te knjige je pokazati, kako se je sončna svetloba uporabljala za preprečevanje in zdravljenje bolezni v preteklosti ter kako nas lahko zdravi in nam pomaga zdaj in v prihodnosti. Knjiga raziskuje predvsem koristi izpostavljanja telesa soncu, ne nevarnosti, ki jih lahko to povzroči. Vso zgodovino se je sončno svetlobo uporabljalo za preprečevanje in zdravljenje širokega razpona bolezni, in nekaj zdravnikov njegove terapevtske oziroma zdravilne lastnosti še vedno s pridom izkorišča. Toda v zdajšnjem času v določenih krogih zdravstvene stroke in javnosti na splošno prevladuje mnenje, da škodljivi učinki sončne svetlobe na kožo pretehtajo morebitne koristi. Sončna svetloba resda lahko povzroči kožnega raka, vendar je tudi veliko dokazov, da lahko prepreči številne zelo razširjene in pogosto usodne bolezni: raka dojk, raka debelega črevesa, raka prostate, raka jajčnikov, srčno bolezen, multiplo sklerozo in osteoporozo. Število ljudi, ki umrejo zaradi teh bolezni, je daleč večje od števila smrti zaradi kožnega raka, zato je treba po avtorjevem mnenju zdajšnjo pristranskost do naših potreb po sončni svetlobi odpraviti. S prevzemom nekaterih tehnik iz te knjige lahko v večji meri izkoristimo koristi sončenja in karseda zmanjšamo tveganja.

Sončna svetloba zdravi vse psihične bolezni. Ko gremo na morje in se sončimo, nas preplavljajo zdravilni učinki, ki se kažejo na povečanju dobrega razpoloženja in energije s sproščanjem endorfinov v našem telesu.

Poletje je tu in z njim dopusti. Odličen čas, da poskrbimo zase, prisluhnemo svojemu telesu in si privoščimo sprostitev - v naravi, na morju, v gorah in na soncu - a s pravo mero in na zdrav način! Kako lahko poskrbite za Zdravim sonce : torek, 10.

POVEZANE KNJIGE