Povračilo

Povračilo - Gert Ledig | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gert Ledig
DIMENZIJA
5,18 MB
IME DATOTEKE
Povračilo.pdf
ISBN
7127076013974

OPIS

V eni uri. V zraku, na zemlji in pod njo, v neimenovanem nemškem mestu. Bombniki spuščajo svoj smrtonosni tovor. Spodaj, sredi inferna zažigalnih bomb, skušata, ujeta v gorečem stanovanju, starejša zakonca dostojanstveno preživeti svoje zadnje trenutke. V sosednji ulici moški v obupu išče svojega sina, a naleti le na četo pijanih vojakov. Pred maturo mobilizirani dijaki upravljajo protiletalsko orožje na zgornji ploščadi bunkerja, pod njimi na stotine civilistov čaka na konec zračnega napada ... kmalu se jim bo pridružil pilot sestreljenega ameriškega letala, ki se s padalom počasi spušča med plameneče ruševine ... Leta 1956 izdani roman Povračilo nemškega pisatelja Gerta Lediga s kratkimi, nepopustljivimi in kot britev ostrimi stavki naslika silovito, grozovito, morečo izkušnjo v zbombardiranem mestu. V hitrem tempu srečujemo »junake« zgodbe, v kateri so vsi poraženci. Brezkompromisna pripoved ima en sam cilj: vzbuditi gnus do nečloveške brutalnosti vojne. O avtorju Gerd Ledig (1921–1999) se je z osemnajstimi leti kot prostovoljec pridružil wehrmachtu na zahodnih bojiščih. Zaradi disciplinskih prekrškov so ga premestili v kazenski bataljon na vzhodno fronto, leta 1942 je bil ranjen v bitki pri Leningradu, med okrevanjem pa je doživel bombardiranje nemških mest. Od leta 1953 se je posvetil izključno pisanju. Roman Povračilo je leta 1956 najprej naletel na odobravanje, kmalu pa je bil zaradi radikalne vsebine odstranjen s prodajnih polic. Ledig se je nato razočaran umaknil iz literarnega življenja in od leta 1963 živel v izolaciji na južnem Bavarskem. Nekaj mesecev pred smrtjo leta 1999 je založba Suhrkamp roman ponatisnila in tako se je avtor posthumno uvrstil med najpomembnejše nemške avtorje, ki so pisali o drugi svetovni vojni.

Hkrati mi je bila izdana tudi "Naročilnica za pripomoček za vid". Zanima me postopek pridobitve očal ter v kolikšni višini se nabava le-teh krije iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja. Povračilo stroškov za zdravstvene storitve v tujini; Dializne storitve v tujini; Informacije o tujih državah; Kontaktni podatki oddelkov za mednarodno zdravstveno zavarovanje; Evropski pravni red in meddržavni sporazumi o socialnem zavarovanju; Konzularne informacije; Zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini; Denarna nadomestila VlogaVloga za pogrebnino in posmrtnino.

2021) Po kriterijih PKP6 ne morem vložiti vloge za povračilo fiksnih stroškov, za katero je rok 31.12.2020. Na podlagi sprejetega PKP7 pa zaradi investiciji v nove poslovne enote in novih zaposlenih izpolnjujem pogoje. Pogrebnina in posmrtnina sta obliki denarne pomoči socialno šibkejšem ob smrti družinskega člana. Povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela za zasebni sektor.

POVEZANE KNJIGE