Perutnina

Perutnina - Antonija Holcman, Stane Kavčič, Janez Salobir, Dušan Terčič, Olga Zorman Rojs | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Antonija Holcman, Stane Kavčič, Janez Salobir, Dušan Terčič, Olga Zorman Rojs
DIMENZIJA
7,26 MB
IME DATOTEKE
Perutnina.pdf
ISBN
1076777669039

OPIS

V knjigi so predstavljeni različni načini reje kokoši, pur, gosi, rac in prepelic. Uvodna poglavja so osredotočena na izbiro ustrezne pasme oziroma križanca ter ureditev in opremo hlevov za rejo posameznih vrst perutnine, osrednji del knjige pa je namenjen opisu tehnologij rej od valjenja, preko vzreje, reje za nesnost ter pitanja za meso do kakovosti mesa in jajc. Veliko pozornosti so avtorji namenili tudi prehrani, ki ima velik pomen pri kakovostni reji. Poleg tega so opisane še virusne bolezni, bakterijska obolenja, zajedavci in druga pogostejša obolenja perutnine ter na koncu še ekonomski vidiki prireje.

marca. Perutnina - ste ljubitelj perutnine? Potrebujete kokoš, gos ali purana? Na Bolha.com lahko izbirate med različnimi vrstami perutnine. S pripravo naravne, zdrave in okusne hrane sledimo poslanstvu ter življenje sodobne družine bogatimo z okusom narave. Kot odgovorni posamezniki in kot podjetje smo si postavili najvišje standarde kakovosti, sledljivosti, varnosti in ekologije. Prepustite se zdravim mesnim užitkom slovenskega porekla.

Najpogostejši so piščanci in purani. Med perutnino pa prištevamo tudi race in gosi.

POVEZANE KNJIGE