Pasji dnevi

Pasji dnevi - Dušan Mitana | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Mitana
DIMENZIJA
8,11 MB
IME DATOTEKE
Pasji dnevi.pdf
ISBN
9643716172408

OPIS

Dušan Mitana, v marsičem ključno ime slovaške književnosti, je s spretno izmuzljivo pisavo in vztrajno uporniško držo zgodaj postal kultna osebnost, še danes navdih mnogih slovaških pisateljev. Že od začetka ga je zanimalo t. i. odprto delo. Skrivnost v njegovo zgodbo praviloma stopi v obliki zagonetnih motivov in zakodiranih odnosov med osebami in položaji, ki so očarljivo zgodbeno gibalo, neredko pa skrivajo tudi poanto, sporočilo o svetu, kar jih dela privlačne za širok bralski krog. Enigmatičnost, pod katero domujejo tudi družbenokritične prvine, je Mitano ustoličila ne le kot največjega slovaškega mojstra kratke zgodbe, temveč si je prislužil tudi zaščitni znak največjega literarnega mistifikatorja. Pred vami sta njegovi prvi zbirki kratkih zgodb, Pasji dnevi (1970) in Nočna poročila (1976), ki sta še danes med najbolj izzivalnimi slovaškimi knjigami vseh časov.

Naenkrat sta pred mano se pojavila dva psa: en velik buldog in pa čisto majhna pudlica ... Pasji dnevi s.p., Frankolovo. 65 likes · 1 talking about this.

Med dvajsetimi zgodbami lahko povlečemo številne vzporednice. A pred tem naslednja navedba: pasji dnevi od Aleša (17. julij) do velikega šmarna (15.

POVEZANE KNJIGE