Partizani

Partizani - Jože Pirjevec | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Jože Pirjevec
Partizani.pdf

Druga svetovna vojna je bila najtežja preizkušnja v krvavi zgodovini jugoslovanskih narodov. Ste vedeli, da se je poleg partizanov na Balkanu borilo še veliko drugih vojaških skupin? Ste vedeli, da je bilo žrtev ogromno, med domačini več kot milijon? Ta in številna druga dejstva in razkritja o bojih, ki so med drugo svetovno vojno potekali na ozemlju nekdanje Jugoslavije, boste lahko kmalu MED PRVIMI prebrali v čisto novi knjigi Partizani, ki jo je po več desetletjih temeljitega študija napisal naš znani in ugledni zgodovinar dr. Jože Pirjevec. PRVI CELOSTNI PRIKAZ PARTIZANSKEGA GIBANJA na tleh Kraljevine Jugoslavije! ● Kako so se med drugo svetovno vojno organizirali partizani in druge vojaške formacije (četniki, ustaši, balisti ...)?● Kdo je vlekel niti v ospredju in kdo v ozadju?● Kako so partizani manevrirali med silami osi, Sovjetsko zvezo in lastnimi cilji?● Nepredstavljivi vojni zločini na vseh straneh ... Dolgo pričakovana knjiga je prva, ki prinaša celostni prikaz nastanka in razvoja partizanskega gibanja na tleh Kraljevine Jugoslavije. Avtor v njej temeljito osvetli razmerja znotraj partizanske organizacije in druge nacionalistične vojaške formacije, pojasni pa tudi razmerja med partizani in zavezniki v protihitlerijanski koaliciji.

Nekako hkrati s 75. obletnico konca druge svetovne vojne bo pri Cankarjevi založbi kot nekakšno nadaljevanje monografije Tito in tovariši iz leta 2011 izšlo obsežno delo Partizani, ki ga imamo lahko za sintezo Pirjevčevega raziskovalno-zgodovinskega dela.Več kot osemsto strani obsežna knjiga je rezultat večdesetletnega avtorjevega dela in raziskovanja.

Partizani's current temporary home ground is Air Albania Stadium and the newly built stadium at Kompleksi Partizani.. The club first competed in an official competition in 1947 where they won the Albania ... Zveza koroških partizanov in prijateljev protifašistilčnega odpora odpor partizan partizanka partizani antifašist antifašistska antifašisti Koroška ... Partizani so prekinjali sovražnikovo oskrbo, omejevale njegovo gibljivost, preprečevali delovanje obveščevalne službe, izseljevanje Slovencev, mobilizacijo v nemško vojsko in onemogočili vključitev slovenskega ozemlja v Tretji rajh. Slovenski partizani (uradno ime Narodnoosvobodilna vojska in partizanski odredi Slovenije, kratica NOV in POS) so bili oborožene sile pod vodstvom Osvobodilne fronte, ki so se med drugo svetovno vojno na Slovenskem borile proti okupatorjem in protirevolucionarnim enotam.