Obupanca

Obupanca - Paula Fox | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paula Fox
DIMENZIJA
7,95 MB
IME DATOTEKE
Obupanca.pdf
ISBN
4677312229865

OPIS

Sophie in Otto Bentwood bivata v meščanski, a problematični četrti Brooklyna. Na njuni knjižni polici so Goethejeva zbrana dela, imata počitniško hiško na Long Islandu in mercedesa na parkirišču. Ko Sophie v roko ugrizne potepuški maček, se sproži niz majhnih in neljubih peripetij, ki pretresejo njuno lagodno življenje. Razkrijejo se pomanjkljivosti njune zakonske zveze, ki odsevajo v konfliktih z okolico. »Delo Obupanca je popoln kratek roman. Maloštevilne figure, skrčen dogajalni čas, zamejeno prizorišče in dejanje, pa vendar – kot v Tolstojevi Smrti Ivana Iljiča – razkriva vse bistvo človeške duše,« zapiše Andrea Barrett. Roman Obupanca je priznana ameriška pisateljica Paula Fox objavila leta 1970 in predstavlja enega vrhuncev ameriškega povojnega realizma, ekranizacijo je doživel že leta 1971. Ali kot v spremni besedi pravi Jonathan Franzen: »Ko sem prebral knjigo že šestič ali sedmič, sem začutil naraščajoči bes in frustracijo zaradi njenih skrivnosti in paradoksov civilizacije in zaradi nezadostnosti svojih lastnih možganov, in potem, kot strela z jasnega, sem mahoma pokapiral konec – in se nenadoma ponovno zaljubil.«

Foto: EPA "Gre za delo obupanca, ki veliko pove o njegovi duševnosti. V njej človek ne vidi veličine, ampak mizerijo tega človeka," je dejal Vittorio Sgarbi, kustos razstave in umetnostni ... Obupanca 500 izv., Prevod dela: Desperate characters.

COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah ... IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI. Za izposojo elektronskih knjig potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ju dobite v svoji knjižnici.

POVEZANE KNJIGE