Kraljična onkraj ogledala

Kraljična onkraj ogledala - Bina Štampe Žmavc | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bina Štampe Žmavc
DIMENZIJA
8,96 MB
IME DATOTEKE
Kraljična onkraj ogledala.pdf
ISBN
2298773319231

OPIS

Knjiga pravljic velike mojstrice slovenske mladinske književnosti. Za nameček pa še hudomušna pesem o pesniškem tekmovanju za zlato hruško. V nekem Nekoč, morda kje blizu sinjega Zdaj, je živela kraljična. Neugnana kot duh škratje vile v jutranjem gozdu in lepa, kot prva vrtnica maja. Skrivnostna srebrna nit pravljičnega časa, ki čarobno prepleta tisočletja, stoletja in trenutke sedanjosti, kot da je vtkana tudi v zbirko Bininih novih pravljic Kraljična onkraj ogledala. Naj vas začara. Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu? Bo krojaček uspel obvarovati svojo umetnino pred nagajivim škratom? Bo pesem premaknila zakrknjeno draguljarjevo srce? Se bo našel princ, ki bo prinesel pravo darilo izbirčni princesi? Kako je mlada revna žena ukanila skopega vladarja Škrtnazarja, kakšne oblake šiva Deževni kralj in kaj se dogaja čarovniku Kadabri? V epilogu pa še hudomušno razmišljanje o pesniškem tekmovanju za zlato hruško. Pravljično poetična, skrivnostna, gledališko večplastna ilustracija Darke Erdelji, s številnimi drobnimi detajli, povezavami in namigi sledi, odgovarja, odslikuje in podčrtuje zapisano.

marca 2020, ob 18. uri, v Veliki dvorani v Lutkovnem gledališču Maribor (Vojašniški trg 1, Maribor).

uri, v Veliki dvorani v Lutkovnem gledališču Maribor (Vojašniški trg 1, Maribor). Ob koncu preteklega leta je pri Založbi Pivec izšla zbirka pravljic Kraljična onkraj ogledala, ki jo je zapisala Bina Štampe Žmavc. Vabilo na predstavitev knjige pravljic Kraljična onkraj ogledala.

POVEZANE KNJIGE