Kaj je socialistična vlada?

Kaj je socialistična vlada? - Franck Fischbach | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franck Fischbach
DIMENZIJA
9,55 MB
IME DATOTEKE
Kaj je socialistična vlada?.pdf
ISBN
6659920920523

OPIS

Kaj je socialistična vlada? je v izvirniku izšla leta 2017. V delu poskuša Fischbach ugotoviti, kaj je ostalo od socializma kot političnega in intelektualnega gibanja po koncu realnega socializma in socialnih demokracij. Ali obstaja jedro socialističnih hipotez, ki bi bile lastne zgolj socializmu – in ne komunizmu ali levici? So te hipoteze lahko vitalne še danes? Fischbachov odgovor je pritrdilen. Z razvojem naše vednosti o družbi, trdi avtor, se razvija tudi naša sposobnost urejanja družbenih odnosov. Socializem je poskus, kako urediti naša razmerja tako, da bodo čim bolj ustrezala sodelovalni naravi modernega dela in hkrati našim zahtevam po enakosti; toda uspešna realizacija tega projekta zahteva od državljanov »napor, refleksivnost in neprenehno izvajanje njihove družbene inteligence.« O AVTORJU Franck Fischbach je profesor zgodovine nemške filozofije na univerzi v Strasbourgu. V svojih študijah nemškega idealizma se je posvečal problemom prakse in pripoznanja. Je tudi strokovnjak za marksizem in socialno filozofijo; poznavanje klasičnih filozofov, kot sta Fichte in Dewey, nadgrajuje z uvidi sodobne sociologije. Med njegovimi številnimi knjigami sta Manifeste pour une philosophie sociale (2009) in Philosophies de Marx (2015). V slovenščino je že prevedeno njegovo delo Brez predmeta (2012), ki analizira pojem odtujitve v modernih filozofskih sistemih od Heideggerja do Žižka.

Brez sprememb ni sprememb in ... Osmega januarja 1991 je Socialistična stranka Slovenije na tiskovni konferenci hkrati predstavila predlog, naj po plebiscitu pride do rekonstrukcije vlade, ki bi delovala kot tehnična in izpeljala prehod v novo državo. Obenem je stranka zatrdila, da je plebiscit pomenil odločitev za dejansko, ne zgolj navidezno samostojnost. Španska socialistična vlada premierja Zapaterosa je kot enega prvih zakonov, ki jih je sprejela ob nastopu mandata, sprejela zakon o dodelitvi "človekovih pravic" primatom.

Predlog med drugim predvideva turistične bone za vse prebivalce Slovenije, tudi mladoletne. Nekajkrat je celo segel v svoj žep, da je reševal razne nacionalne šampione in šampionke. Mediji, v njih pa nekdanji družbenopolitični delavci, ta vrhunec neodvisnosti in profesionalnosti, ki ga narod v raju pod Triglavom pripomore, so bili aktivni ali pa vsaj pasivni - številnim kaj drugega v socialnem instinktu po preživetju niti ni ... Socialistična Republika Slovenija.

POVEZANE KNJIGE