Hvalnica hoji

Hvalnica hoji - Shane  O’Mara | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Shane O’Mara
DIMENZIJA
4,94 MB
IME DATOTEKE
Hvalnica hoji.pdf
ISBN
1802820156281

OPIS

Pokončna hoja po dveh nogah je spretnost, ki je edinstvena za našo vrsto. Omogočila nam je, da smo se iz Afrike sprehodili vse do Aljaske in Avstralije. Sprostila je naše roke in osvobodila naš um. Ko polagamo stopalo pred stopalo, to le redko počnemo zavedno, še manj pa se zavedamo, kako koristno in blagodejno je to početje za telo in dušo. Irski nevroznanstvenik dr. Shane O’Mara nas vabi, da se skupaj čudimo tej naši izjemni sposobnosti. Pojasnil nam bo mehaniko hoje, opisal, kako se postavimo na noge, kako se med hojo orientiramo in kako sprostimo dušo, da zleti v višave, ko nas noge nosijo po mestnih ulicah ali gozdnih poteh. Hoja je dobra za naše mišice, kosti in držo. Obnavlja organe in upočasnjuje staranje. Zaradi hoje smo ustvarjalnejši in naše razpoloženje se izboljša. S hojo v skupini, tudi protestno, pa se povezujemo in spreminjamo svet na bolje. »Hvalnica hojije dovolj informativna in prepričljiva, da spravi na noge še največjega zapečkarja.« - The New Scientist »S hojo smo bolj zdravi, srečni in pametni. O’Mara nas o tem ne prepriča le z osebnimi izkušnjami, ampak z znanstvenimi, nepristranskimi dejstvi.« - The Observer

obletnici prvega vzpona na Triglav, je v resnici ljubezenska zgodba, hvalnica hoji in potepanju. S prijateljico iz mladosti se je Samo odpravil kar peš iz Ljubljane vse do najvišjega slovenskega vrha.

9. Urška Fartelj: 220 stopinj poševno - preprosto in sveže vse leto, Mladinska knjiga.

POVEZANE KNJIGE