Fusnote

Fusnote - Andrej Brvar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Brvar
DIMENZIJA
4,51 MB
IME DATOTEKE
Fusnote.pdf
ISBN
9032734638918

OPIS

Mojster poezije v prozi Andrej Brvar se predstavlja z že deseto pesniško zbirko, pomenljivo naslovljeno Fusnote. Gre za »zbir fragmentov, ki, iztrgani iz svojih avtohtonih kontekstov, eksplodirajo v ognjemet intenzivnih poetičnih asociacij«, kot je v spremni besedi zapisala Miljana Cunta. Več kot tristo petdeset pesniških okruškov oziroma »fusnot« je razporejenih v štiri cikle, ki naslavljajo štiri letne čase, iz njih pa veje Brvarjev neusahljivi vitalizem. Brvar si vzame čas, da s svojim pesniškim očesom opazi tudi najbolj vsakdanje stvari, ki skupaj s hudomušnostjo, veseljem nad življenjem in pozitivnim tonom postanejo posebno magične in brezčasne.

To bi utegnil biti tisti skupni imenovalec, ki povezuje vse, in če je na naših brezpotjih kje iskati ... Fusnote. Brvar, Andrej, 1945-Vrsta gradiva - poezija ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : Beletrina, 2020 Jezik ... Andrej Brvar: Fusnote.

foto: Beletrina 23. Slovenski dnevi knjige v Mariboru, festival, ki ga ob svetovnem dnevu knjige tradicionalno pripravlja Mladinski kulturni center, letos zaradi epidemije prestavljajo na junij ali celo na jesen.

POVEZANE KNJIGE