Dendriti

Dendriti - Kalia Papadaki | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kalia Papadaki
DIMENZIJA
7,31 MB
IME DATOTEKE
Dendriti.pdf
ISBN
6827475230585

OPIS

Najstnica Minnie ima težave: izgine njen težavni in nasilni brat, njena mama pa umre od žalosti. Po spletu naključij jo sprejme Susan, nekdanja hipijka; njen mož Basil je potomec priseljencev iz Grčije, imata tudi hči Lito, Minnijino sošolko. Ob prihodu nove družinske članice pridejo na plano brazgotine iz preteklosti, pa tudi nikoli pozabljeni upi na uresničitev ameriškega sna. Mestece Camden, polno tolp in propadajočih tovarn, je Amerika v malem, kotel, v katerem se meščani še vedno delijo po deželah izvora, izbruhi rasizma, državnega in osebnega, niso redki, zgodb o uspehu pa je malo. Dendriti, oznaka za živčne končiče, je tudi termin za neponovljivo obliko snežine. Naslova metafora prežema ves roman: junaki so kompleksni, a neizogibno minljivi, podvrženi pretresom in nenehnim spremembam - igračke v rokah usode, ki na preizkusih padajo v vsej svoji neponovljivi lepoti in človeškosti.

Note that the "Daily Special" wares are rotating, and Dendrite Blastoma may not be ... dendrite One of the usually numerous branches of a nerve cell that carry impulses toward the cell body. Dendrites allow the most complex interconnection between nerve cells, as in the brain, so that elaborate control arrangements over the passage of nerve impulses are made possible. Izvor: Inštitut za kovinske materiale in tehnologije (Obvezni izvod spletne publikacije).

TXT datoteka (13 kB) Avtorica: Helena Ferk. Mentor: dr.

POVEZANE KNJIGE