Dendriti

Dendriti - Kalia Papadaki | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Kalia Papadaki
Dendriti.pdf

Najstnica Minnie ima težave: izgine njen težavni in nasilni brat, njena mama pa umre od žalosti. Po spletu naključij jo sprejme Susan, nekdanja hipijka; njen mož Basil je potomec priseljencev iz Grčije, imata tudi hči Lito, Minnijino sošolko. Ob prihodu nove družinske članice pridejo na plano brazgotine iz preteklosti, pa tudi nikoli pozabljeni upi na uresničitev ameriškega sna. Mestece Camden, polno tolp in propadajočih tovarn, je Amerika v malem, kotel, v katerem se meščani še vedno delijo po deželah izvora, izbruhi rasizma, državnega in osebnega, niso redki, zgodb o uspehu pa je malo. Dendriti, oznaka za živčne končiče, je tudi termin za neponovljivo obliko snežine. Naslova metafora prežema ves roman: junaki so kompleksni, a neizogibno minljivi, podvrženi pretresom in nenehnim spremembam - igračke v rokah usode, ki na preizkusih padajo v vsej svoji neponovljivi lepoti in človeškosti.

Skupno strukturo vseh dendritov enega nevrona imenujemo dendritsko drevo in je glavni del nevrona za sprejemanje informacij od sosednjih nevronov. Najdaljši izrastek iz some je običajno nevrit, ki lahko sega tudi 1 meter v dolžino. Dendriti.

Dendriti običajno izraščajo iz some nevrona v večjem številu in tvorijo drevesasto strukturo. Dendriti 19 tudi RSA Victor, svoj logotip, terierja,4 ki se navdušuje nad glasbo, je preselila v Mehiko, k ceneni delovni sili, uprava je okrivila sindikate, ki so do nadaljnjega stavkali za boljše plače, sindikati upravo, ki jo je skrbel samo dobi-ček, in mesto je ostalo brez služb, v enem tednu je v mestu Dendriti so namreč živčni končiči, ki hranijo spomine, hkrati pa je to tudi termin za neponovljivo obliko snežink. Tako kot snežinke je tudi vsak spomin edinstven, a čeprav se nam zdi, da lahko spomine ohranimo za vselej, se tudi ti na neki točki razblinijo, podobno kot izgine posamična snežinka. Dendriti, oznaka za živčne končiče, je tudi termin za neponovljivo obliko snežine.