Zeb.

Zeb. - Gideon Samson | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gideon Samson
DIMENZIJA
9,84 MB
IME DATOTEKE
Zeb..pdf
ISBN
7605473681602

OPIS

Nekega dne učiteljica Kati učencem pove, da je dva plus dva pet. Le Maksimilijan ne verjame. In še nekaj čudnega je. V razredu sedi zebra Ariana. Med klopmi je malo nerodna, je pa toliko boljša v igranju. Oskar ima težavo. Rad bi kupil šalo, pa nima dovolj denarja. Nuška se udeležuje demonstracij za ukinitev prepovedi joka. Ko je na vrsti, mora Živa kolcanje nositi celo v šolo. In Vita bi si rada zamenjala glavo. Enajst sošolcev spregovori o nevsakdanjih stvareh, ki so jih videli ali doživeli. Njihove zgodbe, ki se na koncu krasno prepletejo, so zabavne, absurdne in rahlo filozofske. Junakov ne moti, da se jim dogajajo stvari, ki so v resnici nemogoče. In zakaj bi jih? Avtor povedi niza prožno, dialogi so jasni, nikjer se ne zapleta brez potrebe. Knjiga s svojimi nenavadnimi, inteligentnimi in nepričakovanimi zapleti bralca preseneti in ga spodbudi k razmisleku. Maksimilijan prebedi več noči in razmišlja o novem matematičnem pravilu. Zakaj nihče ne protestira? Dokler nekega dne preprosto ne uvidi: dva plus dva je zares pet. Kako je v resnici z novimi idejami? Jih nekritično sprejemamo ali jih zavračamo? Zgodovina nam je že večkrat pokazala, da celo najbolj nepredstavljive včasih zaživijo med ljudmi. In ravno zaradi zgodb, ki ideje našega sveta prikažejo tudi kot malce nevarne, je ta igriva in dobro premišljena knjiga tako edinstvena. Kot bi pisatelj svojim mladim bralcem sporočal: ni je boljše stvari od domišljije, vendar pazite, kaj si želite, na koncu se vam želja lahko uresniči. Za vse male in velike, ki razmišljajo izven okvirjev, ter za druge ljudi prožnega duha. Prava bralna poslastica! Knjiga je nagrajena z zilveren griffel 2019 (za besedilo) in zilveren penseel 2019 (za ilustracije). Gideon Samson je najmlajši dobitnik te pomembne nizozemske nagrade za najboljše otroške knjige.

It comes equipped with Amazon's Alexa and a 360-degree IR blaster. ZEB Go Handheld laser scanning for everyone Learn more; ZEB Revo RT Real-time data visualisation, scan and process together Learn more; ZEB Horizon The strongest ever SLAM, UAV ready with 100m range Learn more; ZEB Pano Property surveying goes digital Learn more; ZEB Discovery Rapid, urban, mobile mapping with high resolution imagery Learn more; ZEB Locate Georeference your ZEB data without ... Zeb is an unincorporated community and census-designated place (CDP) in Cherokee County, Oklahoma, United States. The population was 497 at the 2010 census.

Just like our forks, every peak has a story. Pikes Peak, towering 8,000 feet above the RockShox global design center in Colorado Springs, CO, is the highest summit in the southern Front Range of North America's Rocky Mountains. zeb.Uni is an internal innovation and network meeting.

POVEZANE KNJIGE