Srajca srečnega človeka

Srajca srečnega človeka - Slavko Pregl | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Slavko Pregl
Srajca srečnega človeka.pdf

Srajca srečnega človeka je duhovita avtobiografska pripoved o popotovanju iz predmestnega otroštva do odlikovane starosti. Prepletajo se zgodbe diplomiranega ekonomista, novinarja, satirika, mladinskega pisatelja in mednarodno pomembnega založnika, pa seveda enega od treh bratov ter kasneje moža in očeta. Kljub številnim trpkim izkušnjam pod dosedanjo življenjsko črto avtor brez oklevanja zabeleži vedro vsoto sedmih desetletij. o avtorju Slavko Pregl (1945, Ljubljana) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec in urednik. Bil je predsednik Društva Bralna značka in predsednik Društva slovenskih pisateljev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, med drugim je prejel Levstikovo nagrado, Večernico, Desetnico in Župančičevo nagrado ter Schwentnerjevo in Levstikovo nagrado za življenjsko delo, v tujini pa Grand Prix Aleko v Bolgariji in Premijo Jugra v Rusiji.Več o knjigi: INTERVJU V REVIJI BUKLA

"Srajca srečnega človeka." Vertec (1871) letnik 32. številka 4 (01.04.1902).

1945, je slovenski mladinski pisatelj, basnopisec, založnik, urednik, zdaj že upokojenec. Napisal je več kot petdeset knjig, njegova dela so prevedena v kar petnajst jezikov. 'Srajca srečnega človeka' je duhovita avtobiografska pripoved o popotovanju iz predmestnega otroštva do odlikovane starosti.