Slovenska planinska pot - komplet vodnikov

Slovenska planinska pot - komplet vodnikov - Gorazd Gorišek, Andraž Poljanec, Mojca Stritar Kučuk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gorazd Gorišek, Andraž Poljanec, Mojca Stritar Kučuk
DIMENZIJA
9,67 MB
IME DATOTEKE
Slovenska planinska pot - komplet vodnikov.pdf
ISBN
8305699508997

OPIS

Komplet sestavljajo naslednje knjižice: Planinski vodnik Slovenska planinska pot I. del, nas iz samega roba Panonske nižine, mariborskega Spodnjega Radvanja, popelje čez Pohorje, visokogorske vrhove Kamniško-Savinjskih Alp in obmejni greben Karavank do Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Planinski vodnik Slovenska planinska pot II. del, nas iz sončnih karavanških livad popelje na senčne, strme in skalnate poti Julijskih Alp. Tu nas čakajo najzahtevnejši vzponi na našem planinskem popotovanju - Triglav, Razor, Prisojnik, Jalovec, vrhovi, ki si zaslužijo naše spoštovanje. Tudi z vidika pristopa - na njih namreč vodijo zelo zahtevne planinske poti. Planinski vodnik Slovenska planinska pot III. del, opisuje zadnji, a zagotovo najpestrejši del slovenskega planinskega popotovanja. Vodi nas skozi goste bukove gozdove Cerkljanskega in Idrijskega hribovja, toploljubne in svetle primorske goščave Nanoškega pogorja, Vremščice in Slavnika vse do Debelega Rtiča, kjer odtisnemo že zadnji žig, ki ga proslavimo s skokom v Jadransko morje. Planinski vodniki Slovenska planinska pot (I., II., III. del) so sestavljeni po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki (ločeno za vzpon in spust), izhodišču, cilju in najvišji vmesni točki. Časovnice so sestavljene iz več smiselnih delov, glede na vmesne točke posamezne etape. Dopisani so možni vzponi na vrhove ob poti, ki ne sodijo v Slovensko planinsko pot ter možni sestopi v dolino. Razveseljiv je kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti, za lažjo pripravo pa je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni in kontaktni podatki o planinskih kočah na poti.

Cena vsake izmed naštetih knjižic znaša 16,90 €. Slovenska planinska pot je postala - in želim si, da bi bila še bolj - nek emblem slovenskega pohodništva oziroma blagovna znamka, saj se lahko povsem enakovredno kosa z romarsko potjo El Camino de Santiago oziroma lahko ponudi še več. Camino pozna ves svet, lahko bi poznal tudi Slovensko planinsko pot. Planinska zveza Slovenije Vodnik Slovenska planinska pot 2.del 16,90 € Sidarta Vodnik Triglav hiking guide 12,90 € Planinska zveza Slovenije Andrej Mašera: Dolomiti po dolgem in počez 29,90 € Planinska zveza Slovenije Vodnik Slovenska planinska pot 1.del 16,90 € 5KA založba Petra Škarja: Gora 19,70 € Slovenska planinska pot ali Transverzala je planinska pot od Maribora do Ankarana.

Celotna pot je označena s Knafeljčevo belo-rdečo markacijo, kateri je dodana števila 1. Na tej poti boste prečkali Pohorje, Kamniške in Savinjske Alpe, Karavanke, Julijske Alpe, predalpski svet ter primorsko in notranjsko hribovje. Planinke in planinci so prvi namenili skoraj dvakrat toliko glasov kot drugouvrščeni, tudi krožni poti: Aljažev dom v Vratih-Bovški Gamsovec-Sternar-Aljažev dom v Vratih.

POVEZANE KNJIGE