Razvoj geografije na Slovenskem

Razvoj geografije na Slovenskem Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,35 MB
IME DATOTEKE
Razvoj geografije na Slovenskem.pdf
ISBN
6895371532535

OPIS

Zbornik je temeljit, mestoma kritičen, predvsem pa izjemno nazoren in poučen vpogled v razvoj geografije na Slovenskem ter širše. Z monografijo si slovenska geografija nastavlja ogledalo, v katerem se zrcali široka paleta stoletnih znanstvenih, raziskovalnih, strokovnih in pedagoških dosežkov pa tudi opominov, kje bi lahko naredili še več oziroma se hitreje odzvali na aktualne razmere v družbi. Prav tovrstne refleksije dajejo monografiji, poleg ostalih prvič predstavljenih vsebin, dodatno vrednost. Knjiga predstavlja tudi dragocen vir za iskanje korenin sodobne geografske misli, za samozavestno umeščanje stroke v sistem znanosti in interdisciplinarnega povezovanja, predvsem pa njenega pomena pri prepoznavanju in razlagi soodvisnosti narave in družbe ter vzrokov za aktualne globalne neenakosti.

Fizična geografija Jezerskega z dolino Kokre. Oddelek za geografijo. geografi pretresemo stanje stroke na področju družbene/socialne geografije.

Z monografijo si slovenska geografija nastavlja ogledalo, v katerem se zrcali široka paleta stoletnih znanstvenih, raziskovalnih, strokovnih in pedagoških dosežkov pa tudi opominov, kje bi lahko naredili še ... Zbornik je temeljit, mestoma kritičen, predvsem pa izjemno nazoren in poučen vpogled v ... *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Zbornik je temeljit, mestoma kritičen, predvsem pa izjemno nazoren in poučen vpogled v razvoj geografije na Slovenskem ter širše.

POVEZANE KNJIGE