Razvoj geografije na Slovenskem

Razvoj geografije na Slovenskem Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,18 MB
IME DATOTEKE
Razvoj geografije na Slovenskem.pdf
ISBN
6411359190294

OPIS

Zbornik je temeljit, mestoma kritičen, predvsem pa izjemno nazoren in poučen vpogled v razvoj geografije na Slovenskem ter širše. Z monografijo si slovenska geografija nastavlja ogledalo, v katerem se zrcali široka paleta stoletnih znanstvenih, raziskovalnih, strokovnih in pedagoških dosežkov pa tudi opominov, kje bi lahko naredili še več oziroma se hitreje odzvali na aktualne razmere v družbi. Prav tovrstne refleksije dajejo monografiji, poleg ostalih prvič predstavljenih vsebin, dodatno vrednost. Knjiga predstavlja tudi dragocen vir za iskanje korenin sodobne geografske misli, za samozavestno umeščanje stroke v sistem znanosti in interdisciplinarnega povezovanja, predvsem pa njenega pomena pri prepoznavanju in razlagi soodvisnosti narave in družbe ter vzrokov za aktualne globalne neenakosti.

100 let študija geografije na Univerzi v Ljubljani Urednik: Darko Ogrin 2019 trda vezava / 553 str. ISBN:978-961-06-0241-5 - Redna cena: 29,90 € kupi Prelistaj.

Kulturna geografija. Raznolikost svetovnega prebivalstva in kulturnih pokrajin.

POVEZANE KNJIGE