Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji

Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,35 MB
IME DATOTEKE
Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji.pdf
ISBN
1327639263541

OPIS

Pričujoča knjiga pomeni mejnik v slovenskih raziskavah azijskih regij. Ta mejnik ima dvojni pomen: prvič, bralce opozarja na to, da je minilo prvo stoletje pedagoškega, pa tudi raziskovalnega in znanstvenega delovanja Univerze v Ljubljani. Monografija, ki je plod skupnih prizadevanj številnih posameznikov, je hkrati dokaz, da je v teh sto letih raziskovalcem uspelo razviti kakovostno stroko, katere predmet je raziskovanje azijske oziroma, natančneje, vzhodnoazijske regije. Drugi, nič manjši pomen tega mejnika pa je v tem, da so prav na področju vzhodnoazijskih študij nadvse plodno združili svoje raziskovalno delo znanstvenice in znanstveniki različnih disciplin. Pod strokovnim vodstvom uredniške ekipe s področij japonologije, sinologije in mednarodnih odnosov so izdali resnično interdisciplinarno delo, ki predmet raziskav, torej Vzhodno Azijo, osvetljuje z najrazličnejših zornih kotov in zato nudi vrsto novih perspektiv za bolj poglobljeno razumevanje večplastne kompleksnosti njenih družb.

Rošker in Zlatko Šabič.Ti so v uvodniku zapisali, da zbornik "pomeni mejnik v slovenskih raziskavah azijskih regij", saj gre za prvo interdisciplinarno delo v slovenščini, ki celostno ... Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: korejska in singapurska izkušnja z vključevanjem javnosti Novice Na začetku lanskega decembra je pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izšel zbornik Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: zbornik EARL, ki so ga uredili Andrej Bekeš, Jana S. Rošker in Zlatko Šabič. Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji: zbornik EARL Urednik: Andrej Bekeš, Jana S.

Oddelek za azijske študije. Sodobna korejska književnost.

POVEZANE KNJIGE