Pozabljeni genij

Pozabljeni genij - Adrijan Mihaljčišin, Adrijan Mihaljčišin | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Adrijan Mihaljčišin, Adrijan Mihaljčišin
DIMENZIJA
11,18 MB
IME DATOTEKE
Pozabljeni genij.pdf
ISBN
8290825139098

OPIS

IZ KNJIGE: »V šahu sem imel vedno le enega vzornika, Albina Planinca. Vedel sem za njegove težave, vedel sem, da je med tistimi izbranimi nesrečniki, šahovskimi geniji, ki so ostali odrinjeni, pozabljeni. Med tistimi, ki so prestopili tanko črto med genialnostjo in norostjo, tisto nevidno linijo, ki je na drugo stran posrkala številne šahovske genije, ne le Planinca. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi Albin Planinc zdržal nekaj let dlje. Njegova prava kariera je trajala le dobrih pet let in v tem kratkem obdobju nam je zapustil neverjetno mnogo. Zmanjkalo mu je časa, da bi se podal še v boj za prestižne naslove, zmanjkalo mu je časa, da bi nam s potezami razložil še kakšno skrivnost nekih pozabljenih otvoritev. Ostale so partije. Bralci te knjige boste hitro ugotovili, da te partije niso običajne. Prežete so s neverjetno energijo, prepletene s toliko domišljijskimi vrhunci, s toliko tistega, kar v šahu večina imenuje za lepo. To so partije za šahovsko nesmrtnost, partije slovenskega šahovskega Mozarta.«

Življenje in partije velemojstra Albina Planinca . ...

Med tistimi, ki so prestopili tanko črto med genialnostjo in ... Britanski »pozabljeni genij« OD PISCA ZA PREBUDITE SE!IZ VELIKE BRITANIJE. ROBERTA HOOKA, ki so ga njegovi sodobniki opisovali kot »najbolj inovativnega človeka, ki je kdaj živel,« danes opevajo kot angleškega Leonarda da Vincija. GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o.

POVEZANE KNJIGE