Po dežju

Po dežju - William Trevor | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
William Trevor
DIMENZIJA
3,96 MB
IME DATOTEKE
Po dežju.pdf
ISBN
3482450479637

OPIS

V zbirki dvanajstih kratkih zgodb Po dežju, umeščenih pretežno na irsko podeželje, se značilno kaže pretanjen posluh, s katerim Trevor ubeseduje širok spekter medčloveških odnosov in okoliščin ter usode obrobnih, osamljenih posameznikov (žensk, otrok, nesrečnih zakoncev). Z umirjenim, natančnim slogom ustvari melanholično, včasih tesnobno atmosfero, v kateri nastopi skupna točka večine zgodb: trenutek lucidnosti, jasnega uvida, v katerem se likom hipno razodene bistvo njihovih težav (in včasih tudi možna rešitev). O AVTORJU Irski pisatelj William Trevor (1928–2016), ki ga pogosto primerjajo s Čehovom in Joyceom, velja za enega največjih mojstrov kratke proze dvajsetega in enaindvajsetega stoletja. V svoji dolgi karieri je objavil okoli dvajset romanov in prav toliko kratkoproznih zbirk. Za svoje delo je prejel številne ugledne nagrade, med drugim trikrat nagrado Whitebread (Costa).

oman Vonj po dežju na Balkanu je prvič izšel leta 1986 in še vedno vztraja na vrhih lestvic najbolj branih leposlovnih del. Zgodba je doživela že tudi vrsto drugačnih uprizoritev - istoimensko televizijsko serijo v režiji Ljubiše Samardžića, številne dramske uprizoritve in celo balet. Po dežju | Hi.

08. 2020, 13.46 Uvodni krog druge slovenske nogometne lige je osrečil ajdovske in dekanske privržence.

POVEZANE KNJIGE