Ne misli na slona!

Ne misli na slona! - Nina Mav Hrovat | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina Mav Hrovat
DIMENZIJA
10,47 MB
IME DATOTEKE
Ne misli na slona!.pdf
ISBN
8361285856059

OPIS

Slikanica Ne misli na slona! bralca izziva, naj NE misli na rilčastega velikana; niti na običajnega slona, niti na pisanega, niti na vzorčastega, niti na slonjega mladiča, niti na slonjo družino … Seveda se že po nekaj straneh, ki so polne tudi narisanih slonov, izkaže, da je naloga vse prej kot lahka. Ne misli na slona! je igroknjiga, ob kateri se bo lahko zabavala vsa družina. Osnovna ideja izhaja iz psihologije, iz t. i. vsiljivih misli (gre za ironičen nadzor naših možganov, ki mrzlično iščejo ravno tisto misel, ki jo želimo zatreti). Tole je morda slišati zapleteno, a knjiga, ki nam z vsako stranjo prepoveduje misliti na slona, a bolj ko to počne, bolj mislimo nanj, je vse kaj drugega. Besedila Nine Mav Hrovat je malo, le nekaj stavkov, a ga poganja hudomušen ton, k igrivosti in zabavnosti pa svoje dodajo značilne ploskovne in humorne ilustracije Ivana Mitrevskega, ki je poskrbel tudi za duhovita besedilca v oblačkih. K vtisu vsesplošne igrivosti prispeva tudi barvitost knjige, ki zna nedvomno poskrbeti za to, da si boste simpatične slone težko izbili iz glave. Ali pač, z nekaj vaje … Za odrasle bo gotovo zanimiv tudi predgovor o vsiljivih mislih, ki ga je prispevala dr. Tina Bregant, dr. med., spec. pediatrije, spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine, MAES terapevtka in vodja seminarjev Familylab.

ČITALNICA NA BALKONU /// SMETIŠČNI MUC Kaj je zares pomembno? Vemo. Ve pa tudi smetiščni muc iz pravljice Svetlane Makarovič, ki je izšla v knjigi Mačja preja, pri Založbi Mladika.

Miška, ki ga je čuvala, je nemočno dejala: "Slon se je dvignil in odšel!" "Ne laži, saj vidim, da ... U ovom (ne)očitom besmislu našeg postojanja, sasvim nenadano i potpuno neočekivano - padne mi na pamet taj mali. Od kud sad on? Odjednom se hvatam kako mi misli nerijetko odu u njegovom smjeru, kako zajedno s njim idem od planete do planete. See more of Pozitivne Misli on Facebook.

POVEZANE KNJIGE