Morje bližine

Morje bližine - Mitja Zupančič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
3,40 MB
IME DATOTEKE
Morje bližine.pdf
ISBN
8742390958747

OPIS

Avtobiografski roman v črticah, v katerem avtor piše zgodbo v zgodbi. Prva govori o 64-dnevni plovbi vzdolž vzhodne jadranske obale, druga pa je zgodba o osebnem priznanju izgubljene ljubezni in iskanju nove sreče.Bil je hladen decembrski večer, ko sta v kontakt stopila dva morjeplovca, ki sta imela isto bolezen, barko. Starejši jo je želel prodati, da bi bil lahko bolj spokojen, mlajši pa si jo je želel kupiti, da bi smel in zmogel naprej delati in ustvarjati, predvsem pa spet ljubiti in biti ljubljen. Vse se je zgodilo spontano, brez naključja, z razlogom, kot tudi njuno prvo in hkrati edino osebno srečanje. Ostarela dvojambornica Pinnass III (KP – 3510) je v hladnem januarju dobila novo ime Issa (PI – 777). Kmalu je bila pripravljena, da odpluje na morje bližine, na čudoviti Jadran. Na to plovbo pa še ni bil pripravljen novi lastnik barke, saj je ostal razpet med srcem in razumom, med novo zvezo in odgovornostjo do svoje primarne družine. Pred vkrcanjem na barko se je moral odločiti in za seboj pustiti usodno žensko. Bivanje med valovi mu je naložilo priznanje grehov, ga pokorilo, a hkrati ponudilo osebnostno rast in nova spoznanja ...

… Človek, ki je izčrpan od zemeljskih poti, ali tisti, ki še preden stopi nanje, ugane, kako krute in vulgarne bodo, je očaran nad bledico morja, ki je bolj nevarna in bolj vabljiva, bolj negotova in bolj nesrečna.« Morje bližine Morska premišljevanja o morju in življenju Mitja Zupančič 22,90 € Dodaj v košarico Poslušalka Tove Jansson 20,00 € Dodaj v košarico Karel IV Kronika življenja in vladanja češkega kralja in rimskega cesarja František Kožík 24,90 € Dodaj v košarico Roman Morje je ocean neizrečenih bolečin, želja in hrepenenj, izpraznjenosti in bližine. Je vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost odnosov, ki zaznamujejo za večno." - Neža Mrevlje, Planet Siol.net Zaradi svoje bližine in kristalno čistega morja je Hrvaška še vedno najbolj zaželena destinacija za večino Slovencev.

Priporočamo vam, da si pogledate našo ponudbo na zavihku »Apartmaji Hrvaška" Je morje, ki se ponaša s tremi velikimi pristanišči, v katerih se privezujejo ladje z vsega sveta. Je prometno morje, po njem plujejo velike tovorne ladje, tudi take, ki prevažajo nevarne snovi.

POVEZANE KNJIGE