Mahajana

Mahajana - Niko Grafenauer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Niko Grafenauer
DIMENZIJA
11,40 MB
IME DATOTEKE
Mahajana.pdf
ISBN
1576960212745

OPIS

Dve desetletji po izidu je spet med nami, s prelepimi ilustracijami legendarne Marije Lucije Stupice, eno Grafenauerjevih najpomembnejših in najbolj dovršenih del za otroke in odrasle! Mahajana opisuje odraščanje deklice Majhnice v mlado dekle: »Rasla je in rasla in z vsakim novim korakom v prihodnji čas je postala večja in večja, dokler ni naposled docela odrasla. A v duši je bila še vedno Majhnica, ki zdaj ni vedela, ali je vse to res ali ni. Morala se je zaustaviti in se naužiti imenitnega novega občutka. Od silnega razburjenja ji je tolklo srce, da se je nehote prijela za prsi. Otipala je dvoje nežnih golobic, ki sta se kdove kdaj neopazno ugnezdili v njenih nedrih.« Mahajana je eden od vrhuncev slovenske književnosti za otroke in mladino. Zgodba je prepredena z reminiscencami na najrazličnejše junake iz domače in svetovne književnosti, strukturirana kot cikel štirih letnih časov, izjemna pripoved, polna simbolov in fantastičnih elementov. o avtorju Niko Grafenauer (1940, Ljubljana) je vsestranski ustvarjalec za odrasle in otroke, pesnik, prevajalec, esejist, akademik in družbeni kritik. Za svoje pesniško ustvarjanje je prejel več nagrad; dve Jenkovi, tri Levstikove, Kajuhovo, Sovretovo, Prešernovo in Zlatnik poezije.

Morala se je zaustaviti in se naužiti imenitnega novega občutka. Mahajana opisuje odraščanje deklice Majhnice v mlado dekle: »Rasla je in rasla in z vsakim novim korakom v prihodnji čas je postala večja in večja, dokler ni naposled docela odrasla. A v duši je bila še vedno Majhnica, ki zdaj ni vedela, ali je vse to res ali ni. Govisetha Dhana Nidhanaya Mega Power Mahajana Sampatha Jathika Sampatha Facebook Twitter LinkedIn YouTube Blog Instagram Google+ RSS Feed gov.lk treasury.gov.lk documents.gov.lk gic.gov.lk Last Modified: 2021-02-25 19:01:57 Server Time: 2021-03-07 14:57:53 Indija zgodnja sangha zgodnje budistične šole mahajana vadžrajana Šrilanka & Jugovzhodna Azija theravadski budizem Srednja Azija grški budizem tibetanski budizem budizem svilne ceste Vzhodna Azija čan , tiantai , čista dežela , zen , ničiren šingon 450 pr.

Mahajana Stores, who dealt in bulk necessities in the central region laid the stepping stown for an array of improvisation. Mahajana Education Society. One of the Best Educational Institute in Mysore.

POVEZANE KNJIGE