Luciferka

Luciferka - Kotik, Svetlana Makarovič, Matej Šurc | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kotik, Svetlana Makarovič, Matej Šurc
DIMENZIJA
12,68 MB
IME DATOTEKE
Luciferka.pdf
ISBN
7507226608728

OPIS

Vrhunska umetnica pri osemdesetih letih dobi prvo biografijo, ki jo piše skupaj z Matejem Šurcem. Sledimo njeni življenjski in ustvarjalni poti, od najzgodnejših dni, kamor seže prvi spomin, do danes. Poznamo njena dela; poezijo, pravljice, šansone, nje pa ne. Bežanja v otroštvu, iskanja v odraščanju in zavestna odločitev o neizprosni samosti v zrelih letih. Knjiga izniči doslej znane stereotipe o Svetlani Makarovič. V resnici je še hujša! Knjiga, ki jo je oblikoval Boštjan Pavletič, vsebuje tudi več kot 50 fotografij ter bibliografijo del Svetlane Makarovič. o avtorici Svetlana Makarovič (1939, Maribor) je začela svojo kariero kot poklicna gledališka igralka. Danes je pisateljica, pesnica in ena najbolj prepoznavnih slovenskih avtoric. Objavila je več pesniških zbirk in pustila pomemben pečat na področju literarnega ustvarjanja za mlajše generacije. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med njimi nagrado Prešernovega sklada in veliko Prešernovo nagrado.

A če se je pretežni del javnosti ubadal s povsem zunajliterarnimi okoliščinami, ki so pospremile izid Luciferke - s prepirom med Svetlano Makarovič in ... Knjižnica Otona Župančiča je največja enota Mestne knjižnice Ljubljana in je umeščena v središče mesta. Prostor nekdanje veleblagovnice je bil leta 2006 preurejen v knjižnico. Luciferka Svetlana Makarovič.

Predvsem pa so v javnosti odzvanjala nesoglasja med njenimi avtorji. Namreč, knjigo "naj bi" skupaj napisali Svetlana Makarovič, Matej Šurc, Svetlana Slapšak, Erik Valenčič.

POVEZANE KNJIGE