Ljubezni to pesem

Ljubezni to pesem - Miroslav Košuta | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miroslav Košuta
DIMENZIJA
7,80 MB
IME DATOTEKE
Ljubezni to pesem.pdf
ISBN
7305713590644

OPIS

Kaj prinaša izbor Ljubezni to pesem? Pesmi, seveda. :) A ne vseh Košutovih in tudi kakršnegakoli objektivnega merila si ne izmišlja. Ta zbirka je zasnovana na podlagi mojega čisto osebnega videnja pesnikovega sveta, njegovega življenja, osebnosti in predvsem raznovrstnih podob, ki jih zagledam, ko berem njegove pesmi. Kako je knjiga nastajala? Prebral sem vse njegove pesniške zbirke, za mlade in manj mlade bralce, ter izbore in knjigo epigramov – pesmi je bilo nekaj manj kot petsto, izbral sem jih nekaj nad sto. Slaba četrtina pesmi nikakor ne more in tudi noče biti »objektivna« upodobitev razvoja Košutovega pesniškega sveta, saj menim, da to ni ne mogoče ne smiselno. Pri izbiri pesmi za to knjigo me je vodilo vprašanje, katere med njimi me, te, nas nagovorijo še danes, katere se zdijo primerne za dobre bralce v tretjem triletju osnovne šole in pozneje – za tiste bralce, ki lahko, ker želijo in zmorejo, berejo npr. Naročje kamenčkov Saše Vegri ali Barž≡kons Srečka Kosovela. Kot lahko (ojoj, kako ponesrečena beseda) odrasli bralci berejo poezijo za mlajše, tako lahko tudi mlajši posegajo po poeziji za odrasle; tisti, ki je napisana dovolj razumljivo in ki govori o njihovem svetu – sedanjem ali onem, ki se kaže v njihovi bližnji prihodnosti. Zato sem v eno knjigo povezal mladinske in nemladinske pesmi, ob te pa kot »pripise« dodajal še basni in epigrame. S tem se v knjigi ustvarja svojevrstna napetost: med pesmimi samimi – tu in tam so si po sporočilnosti zelo različne – ter med poezijo in drugimi vrstami literature. Napetost je vir miselnega toka, je čarovnija in izziv, je pot v razburkan pristan Košutove ustvarjalnosti. - iz spremne besede dr. Igorja Sakside

to je droga, ki ubog.. - Spev - Strune ljubezni Pesem, ki jo poleg Zdravljice prav gotovo pozna (in zna zapeti) največ Slovencev, pa je Dan ljubezni.

Search for: naloži pesem zahtevaj pesem prijavi napako ... Potem ko je Katul v svojih pesmih o Lezbiji iznašel tematiko velike, enkratne, usodne ljubezni z njenimi tragedijami, nesrečami in obupom, pa tudi s srečnimi trenutki, kot jih opeva pesem Blagoslov ljubezni, so to tematiko povzeli v novih oblikah tudi srednjeveški trubadurski pesniki in Dante, za njim pa Petrarca, renesančni pesniki in ... Ljubezenska pesem norega dekleta Zgodnje vrtnice poezije Sylvia Plath 21,00 € Dodaj v košarico Vsem naj bom neznan Zv. 1: Poezija, proza, dramatika in drugi zapisi; Zv.

POVEZANE KNJIGE