Imena, ki so jih pustile za seboj

Imena, ki so jih pustile za seboj - Clare Azzopardi | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Clare Azzopardi
DIMENZIJA
3,32 MB
IME DATOTEKE
Imena, ki so jih pustile za seboj.pdf
ISBN
7757873395627

OPIS

Clare Azzopardi (1977) je pisateljica, dramatičarka, avtorica slikanic za otroke in profesorica malteščine na malteški univerzi. Za pričujočo zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj (2014) in za zbirko kratkih zgodb Zelena linija (2006) je prejela malteško nacionalno literarno nagrado. Leta 2015 je bila izbrana za enega izmed desetih novih evropskih pisateljskih glasov. V zbirki Imena, ki so jih pustile za seboj avtorica daje glas ženskam iz nižjega in srednjega družbenega sloja različne starosti, izobrazbe in različnih značajev. Nameni jim različne socialne vloge (beračice, zdomske kuharice, književne ustvarjalke, časopisne urednice itn.) v mali otoški družbi in tako razširi stereotipni nabor literarnih vlog, ki jim je bil tradicionalno namenjen. Drobci iz vsakdanjega življenja teh žensk tvorijo prikaz malteškega življenja v dvajsetem in zgodnjem enaindvajsetem stoletju.

ki so jih pustile za seboj Svetniki, ki so sicer živeli izredno sveto življenje, so bili tudi povsem običajni ljudje, ki so čutili osnovno človekovo potrebo po dobrem prijateljstvu. Ni bilo vedno preprosto najti dobrih prijateljev, ki bi jih zanimale podobne stvari kot njih same, še posebej če je bilo med temi stvarmi tudi naporno potovanje po ozki poti v nebesa.

Da bo izbira nekoliko lažja, sem vam pripravila seznam imen za pse po abecedi in spolu, našli pa boste tudi seznam slovenskih imen za pse. Clare Azzopardi (1977) je pisateljica, dramatičarka, avtorica slikanic za otroke in profesorica malteščine na malteški univerzi. Za pričujočo zbirko kratkih zgodb Imena, ki so jih pustile za seboj (2014) in za zbirko kratkih zgodbZelena linija (2006) je prejela malteško nacionalno literarno nagrado.

POVEZANE KNJIGE