Grad Gripsholm

Grad Gripsholm - Kurt Tucholsky | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kurt Tucholsky
DIMENZIJA
8,62 MB
IME DATOTEKE
Grad Gripsholm.pdf
ISBN
3398525486075

OPIS

Pisatelj Peter z zaročenko preživlja poletje daleč od živahnega Berlina. Na Švedskem najameta hišico ob starem gradu. Pet tednov dolgih dni in belih noči se sprehajata, pogovarjata, plavata in se ljubita. Obiščeta ju tudi prijatelja. Popolne poletne počitnice, vse dokler ne srečajo jokajoče deklice. Odločijo se, da ji bodo pomagali, spor z ravnateljico dekliške šole pa vrže senco na njihovo počitniško idilo.

Založba Miš je izdala pesniško zbirko Miroslava Košute z naslovom Ljubezni to pesem in roman Grad Gripsholm izpod peresa Kurta Tucholskyja. Pri založbi Morfemplus je izšla slikanica Paula McCartneya Hej, Velededi. Grad Gripsholm Poletna zgodba Kurt Tucholsky 28,95 € Dodaj v košarico Pes je mrtev Borut Golob 24,00 € Dodaj v košarico Peto nadstropje Manuel Baixauli 21,90 € Dodaj v košarico Rojstvo: 20.

Odločijo se, da ji bodo pomagali, spor z ravnateljico dekliške šole pa vrže ... Grad Gripsholm je bil izdan leta 1931, v zadnjih letih weimarske republike, preden so dobršen del sveta v črnino ovili nacisti, kjer tudi Tucholsky, ki je bil židovskih korenin, seveda ni imel nikakršnih perspektiv. Prebrati je mogoče, da so 1933 njegove knjige gorele.

POVEZANE KNJIGE