Dolina rož (3. del serije o Tarasu Birsi)

Dolina rož (3. del serije o Tarasu Birsi) - Tadej Golob | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tadej Golob
DIMENZIJA
7,64 MB
IME DATOTEKE
Dolina rož (3. del serije o Tarasu Birsi).pdf
ISBN
8649454479460

OPIS

V spalnici dve prerešetani trupli, v dnevni sobi še tretje. Je mlado ženo in njenega ljubimca ustrelil prevarani in nekaj desetletij starejši mož, ki je nato sodil še sebi, ali pa …? Prvi primer Tarasa Birse, s. p., nekdanjega višjega kriminalističnega inšpektorja. o avtorju Tadej Golob (1967) je eden najbolj samosvojih slovenskih avtorjev s tematsko raznolikim naborom del. Med pisci se je pojavil s knjigo Z Everesta (2000), v kateri popisuje smučanje Dava Karničarja z najvišje gore sveta, na vrh katere se je povzpel tudi sam, nadaljeval pa z biografijami Petra Vilfana (2004), Zorana Predina (2009) in Gorana Dragića (2015), Milene Zupančič, Petra Čeferina, Alenke Bratušek (2018), z romanoma za mladino Zlati zob (2011) in Kam je izginila Brina? (2013) ter z romanoma za odrasle Svinjske nogice (nagrada kresnik 2010) in Ali boma ye! (nominacija za kresnik 2014). Serija kriminalk s Tarasom Birso v glavni vlogi, ki se je začela z romanom Jezero (nominacija za kresnik 2017), se zgleduje po skandinavskem tipu kriminalk. Predvsem po tistih, ki jih pišejo novinarji in med vrsticami razkrivajo manj znane plati družbe v kateri živimo.

Prejšnji teden sem isti dan dobil v roke vašo novo kriminalko Dolina rož in kriminalko Nož Joja Nesba. Če ne bi imel z vami dogovorjenega intervjuja, bi bil v veliki dilemi, katero naj začnem najprej brati. Golob je na Slovenskem knjižnem sejmu konec novembra 2020 za prihodnje leto napovedal novo šestdelno nadaljevanko, ki jo bo TV Slovenija snemala po romanih Leninov park in Dolina rož.

Branje Najstniki. Knjige, ki se jih splača pretihotapiti na najstnikovo knjižno polico.

POVEZANE KNJIGE