Zgodbe iz podtalja

Zgodbe iz podtalja - Aleš Jelenko | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Jelenko
DIMENZIJA
10,87 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz podtalja.pdf
ISBN
7374943149912

OPIS

Kratkoprozni prvenec Aleša Jelenka, ki ga sicer najbolj poznamo po poeziji – Kontejner (2016), Prvinska govorica (2017) in (Ne)obstoj (2018) –, prinaša lebdeče, poetične, a po drugi strani tudi strašljivo realistične zgodbe o posameznikih in posameznicah z družbenega (ob)rob(j)a, ki se soočajo z življenjem in vsem njegovim podtaljem.

Slovenska Cerkev je pred kopernikanskim obratom, kajti na dlani je, da ga bo morala opraviti ali pa bo razkristjanila tako sebe kot družbeni prostor. Objavljeno.

18,5 x 12,5 cm, trda vezava, 168 str. Kratkoprozni prvenec Aleša Jelenka, ki ga sicer najbolj poznamo po poeziji - Kontejner (2016), Prvinska govorica (2017) in (Ne)obstoj (2018) -, prinaša lebdeče, poetične, a po drugi strani tudi strašljivo realistične zgodbe o posameznikih in posameznicah z družbenega (ob)rob(j)a, ki se soočajo z ... Aleš Jelenko: Zgodbe iz podtalja foto: Zavod Volosov hram Zgodbe, zbrane v proznem prvencu Aleša Jelenka, sicer pesnika s tremi izdanimi zbirkami poezije, že z naslovom namigujejo na podtalje, in v uvodnih citatih besedil alternativnih glasbenih skupin se zdi, da bodo zaokrožene okoli subkulture in underground poezije oziroma glasbe. Zgodbe iz podtalja se, kot nakazuje že naslov, lotevajo tem, ki pri večini ljudi sprožajo nek odpor ali gnus in so za marsikoga neprijetne.

POVEZANE KNJIGE