Zapuščanje morja

Zapuščanje morja - Ben Marcus | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ben Marcus
DIMENZIJA
6,94 MB
IME DATOTEKE
Zapuščanje morja.pdf
ISBN
6782839615862

OPIS

Ben Marcus (1967) je ameriški prozaist srednje generacije, eden pomembnejših oziroma bolj uveljavljenih glasov na področju eksperimentalne proze. Je poseben avtor, ki se upira enostavni kategorizaciji. Preizkuša različna jezikovna sredstva in zgodbene strukture, med avtorji, ki so nanj vplivali, pa navaja predvsem klasične moderniste, kot sta Virginia Woolf in Franz Kafka, ter postmoderniste, kot sta Donald Barthelme in Thomas Bernhard (če slednjemu lahko tako rečemo). V Marcusovih kratkih zgodbah večinoma ne gre za navadne ljudi, ki bi se jim dogajale nenavadne reči, ne za nenavadne ljudi, ki bi se jim dogajale navadne reči, pa tudi ne za nenavadne ljudi, ki bi se jim dogajale nenavadne reči, temveč za četrto možnost, le da se vse skupaj dogaja v nenavadnih svetovih, ki funkcionirajo na nenavadne načine in so temu ustrezno tudi pisani. Glavna avtorjeva preokupacija v pričujoči zbirki so jezik, govorica, komunikacija.

17 hrs · Izšla je prva letošnja Literatura! ... Med Žusterno in izlitjem Badaševice občina gradi obmorski park. Za ureditev plaže bodo del morja zasuli.

Je poseben avtor, ki se upira enostavni kategorizaciji. Preizkuša različna jezikovna sredstva in zgodbene strukture, med avtorji, ki so nanj vplivali, pa navaja predvsem klasične moderniste, kot sta Virginia Woolf in Franz ... Zapuščanje morja; Ben Marcus.

POVEZANE KNJIGE