Vicmaher

Vicmaher - Aleš Berger | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Berger
DIMENZIJA
9,97 MB
IME DATOTEKE
Vicmaher.pdf
ISBN
7081749660111

OPIS

Aleš Berger, prevajalec in pisatelj, Schwentnerjev in Prešernov nagrajenec za življenjski opus, v novi knjigi s podnaslovom Opilki nadaljuje Povzetke iz leta 2016. Bralec bo užival v vrhunskem prepletanju literarnih vaj v slogu in grenko-sladkih življenjskih preizkušenj. Navodila za pisanje svojevrstne »avtobiografije« so skrita v Dnevnem povelju: »Likvidirati plehkosti. Utrditi postojanke sloga. Poročati skopo. Po uporabi zagrebsti šifrant.« In: »Zadosti si se afnal s pridevniki. Črtati, še več.« Kar ostane, so spominski drobci, spoznanja, aforizmi, zaznamki o sodobnikih, različni seznami in evidence, zapisi sanj, vprašanja, ključni prizori iz življenja, ready made pesem, opažanja s sprehodov, skice iz glasbenega, založniškega in gledališkega sveta … Čeprav erozija časa odnaša znane obraze ter prizorišča in je minevanje ena od osrednjih tem Vicmaherja, se nostalgija nikoli ne spremeni v zagrenjenost. Nasprotno. Medtem ko se Bergerjevi opilki kaotično sestavljajo v »avtobiografijo«, govorijo predvsem o neizmernem veselju avtorja do »šraufanja stavkov«.

Više o ovome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Vicmaher slažete se sa korištenjem kolačića. Vicmaher - kjer so vici doma.

Ljubosumni mož si domišlja, da ga varam, pa ga nočem razočarati. Recenzija Bukla. Aleš Berger (1946), dolgoletni knjiž­ni urednik in renomirani prevajalec, tudi nedavni prejemnik Prešernove nagrade za življenjsko delo na svojem področju, je vzporedno začel razvijati tudi lasten literarni izraz. Aleš Berger, prevajalec, esejist in dolgoletni knjižni urednik, je mojster besed.

POVEZANE KNJIGE